שיחה ההאקר Emad
11 באוגוסט 2012 – 21:50 | 31 תגובות

קבוצת ההאקרים הפועלת תחת שמו של אימעד מורניה, RememberEmad, ופרסמה כי פרצה לשרתי חברת ההוסטינג WebGate, פרסמה היום קובץ נוסף ובו כ-500 פרטים נוספים ובהם שמות משתמש וסיסמאות של אתרים שאוחסנו ב-WebGate. נראה כי העימות בן קבוצת …

המשך קריאה »
geek

חנון זה מגניב. תרבות החיים האינטרנטית-טכנולוגית-גאדג'טית. הדברים שמבדילים את הנערים מהגברים.

הרשת

סיפורים מהרשת, בעיקר זו הישראלית. מה קורה, מי קורה ולמה קורה.

וורדפרס

בעיקר תבניות מתורגמות לעברית ולפעמים דברים שקשורים לבלוגים ובלוגרים.

מערכות ניהול תוכן

על מערכות ניהול תוכן באינטרנט, בעיקר חינמיות ובעיקר בעברית. כלים לבניית אתרים, פורומים, גלריות ועוד.

פלטפורמות חברתיות

על רשתות חברתיות, כלים לבניית רשתות ופלטפורמות חברתיות וכל מה מכונה web 2.0

ראשי » כללי, מדריכים

למה המחשב מציג ג'יבריש באתרי UTF-8

מאת Erez Wolf בתאריך 1 ביולי 2007 – 23:085 תגובות

בהמשך לתגובה על מערכת Pluck אקדיש מספר מילים למקרים בהם אתר שמקודד ב-UTF8 מוצג בג'יבריש:

אתחיל מהסוף, משום מה האקספלורר מכנה זאת "בחירה אוטומטית" (בדפדפן תחת, צפיה>קידוד). לדעתי, צריך לקרוא לזה בדיוק ההפך, "בחירה קבועה" היות וכאשר אפשרות זאת מסומנת, המחשב בוחר להציג את האתר בקידוד שמותאם למערכת ההפעלה שמותקנת על המחשב. כלומר, עם מערכת ההפעלה בעברית, הדפדפן יחליט (אוטומטית.. נוותר ונקרא לזה אוטומטית) על קידוד בעברית.
כך, כאשר האתר בקידוד UTF-8 ואפשרות זו מסומנת ומערכת ההפעלה היא בעברית, הדפדפן יחליט "אוטומטית" להתעלם אוטומטית מהגדרות האתר ויציג אוטומטית את האתר בקידוד העברי.
כך נוצר הג'יבריש. פתרון: להסיר את האפשרות של "בחירה אוטומטית". למה זה טוב בכלל?

כתבתי מדריך על התאמת אתרי WordPress לקידוד UTF-8. הנה עוד הסברים על ענייני קידודים:


מה זה יוניקוד (Unicode) ו-UTF8
יוניקוד (Unicode) הוא תקן בינלאומי לייצוג טקסט במערכות מחשב. התקן מגדיר מערכת תווים המקיפה את כל מערכות הכתב הנמצאות כיום בשימוש פעיל בשפות העולם.
לפני שהחל השימוש בתקן זה, התקן המקובל לייצוג טקסט היה ASCII. תקן זה הכיל 256 תווים: 128 תווי ASCII ו-128 תווים אחרים לפי האזור, כך שאותו מספר בעצם היה יכול להיות אותיות שונות.
למשל, המספר 244 הכיל גם את האות à בקידוד של מערב אירופה וגם את האות א בקידוד העברי. מי שעיין בטקסט ראה את האות בהתאם לקידוד בו הוא צפה. אם היה בוחר לצפות בקידוד מערב אירופה היה רואה את האות à, אם היה בוחר לצפות בקידוד עברי, היה רואה את אותו טקסט עם האות א.
דבר זה גרם לבעיות בהעברה של טקסט ממערכות שונות. בשנת 1990 התכנסו חברות תוכנה ותקשורת עולמיות כדי לפתור את הבעיה וכך החלה התקינה של יוניקוד.
כיום, השימוש ביוניקוד מאפשר לייצג כל אות, בכל שפה, במספר ייחודי לה, ולכן ניתן לכתוב באותו הטקסט אותיות שפעם "יישוב" על אותו מספר.

UTF-8 הוא למעשה שם של צורת דחיסה עבור יוניקוד המשתמשת ב-8 תווים:
8 bit Unicode Transformation Format.
כיום יש גם דחיסה ב-16 תווים וב-32 תווים.

איך למנוע את הצגת האתר בג'יבריש?
בדפדפן האינטרנט המציג את האתר קיימת האפשרות לבחור קידוד (encoding באנגלית) בו יוצג האתר. אפשרות זו קיימת בסרגל האפשרויות של הדפדפן תחת צפיה>קידוד.
באותו מקום, בראש התפריט המציג את הקידודים לבחירה, מופיעה האפשרות בחירה אוטומטית, Auto Selectאם אפשרות זו מסומנת. כלומר ישנו V ליד Auto Select, יש להסירו, אפשרות זו לא צריכה להיות מסומנת.

שוב הסבר ורקע:
הבחירה האוטומטית מורה לדפדפן להציג את האתר לפי הקידוד של המחשב. אם המחשב הוא בעברית, הדפדפן יבחר בקידוד, סט האותיות העבריות, להצגת האתר. אולם אתר זה (וכיום יותר ויותר אתרים) גם שהוא בעברית, הוא אינו משתמש בסט האותיות העבריות, אלא בסט הגלובלי, utf-8. לכן, כאמור, אפשרות זו לא צריכה להיות מסומנת.

קרא פוסטים נוספים בנושא זה:

שתף את הפוסט בטוויטר

5 תגובות »

הוסף תגובה!

עליך להיות מחובר כדי להוסיף תגובה.

126 queries in 0.318 seconds.