שיחה ההאקר Emad
11 באוגוסט 2012 – 21:50 | 31 תגובות

קבוצת ההאקרים הפועלת תחת שמו של אימעד מורניה, RememberEmad, ופרסמה כי פרצה לשרתי חברת ההוסטינג WebGate, פרסמה היום קובץ נוסף ובו כ-500 פרטים נוספים ובהם שמות משתמש וסיסמאות של אתרים שאוחסנו ב-WebGate. נראה כי העימות בן קבוצת …

המשך קריאה »
geek

חנון זה מגניב. תרבות החיים האינטרנטית-טכנולוגית-גאדג'טית. הדברים שמבדילים את הנערים מהגברים.

הרשת

סיפורים מהרשת, בעיקר זו הישראלית. מה קורה, מי קורה ולמה קורה.

וורדפרס

בעיקר תבניות מתורגמות לעברית ולפעמים דברים שקשורים לבלוגים ובלוגרים.

מערכות ניהול תוכן

על מערכות ניהול תוכן באינטרנט, בעיקר חינמיות ובעיקר בעברית. כלים לבניית אתרים, פורומים, גלריות ועוד.

פלטפורמות חברתיות

על רשתות חברתיות, כלים לבניית רשתות ופלטפורמות חברתיות וכל מה מכונה web 2.0

ראשי » הרשת, פלטפורמות חברתיות

יאיר מנסה לשנות דברים בבבלוגיה של תפוז

מאת Erez Wolf בתאריך 15 בנובמבר 2009 – 21:485 תגובות

לבלוגר יאיר מור נמאס מאפשרויות העיצוב בבלוגים של תפוז. יאיר בן 24, סטודנט לתקשורת באוניברסיטה הפתוחה מנהל את הבלוג הטכנולוגי חדשוטק בבבלוגיה של תפוז, בלוג שמקבל צפיות וגם מקודם על ידי מנהלי הבלוגיה ובנוסף יש לו גם בלוג אישי בתפוזיה.

לאחרונה יאיר הוסיף תג בבלוג שמבשר על כוונתו לנסות להזיז דברים בבלוגיה ופרסם קול קורא לבלוגרים שקובל על אפשרויות העיצוב ונפתח כך:

כולנו מכירים את התלונות האינסופיות נגד תפוז בנושאי הבלוגיה, ובמיוחד בנושאי העיצוב והאפשרויות. אין כאן כמעט אדם שלא קבל או ניסה להבין למה העיצוב (המדהים, לדעתי) של הבלוגים בתפוז מעניק לנו כ"כ מעט (???) חופש בחירה.

הכוונה של יאיר היא ליצור קהילת משתמשים בתפוז שתיצור האקים, קודים (CSS+HTML), שאותם ניתן יהיה להוסיף לבלוג בתיבת תוכן חופשית ובאמצעות ה-CSS לקבוע את מיקומם בבלוג, לאו דווקא בתוך אותה תיבה אלא במיקומים אבסולוטים או יחסיים על פני הבלוג. קודים אלו יעשירו את העיצוב ויוסיפו פונקציונליות לבלוגים המוגבלים של תפוז.
קהילה כזו, של משתמשים שיוצרים קודים אשר יופצו בין כלל משתמשי תפוז, אולי תניע את הנהלת האתר לפתוח או להוסיף אפשרויות עיצוב לבלוגים. השינוי שיתחיל מלמטה, יחלחל למעלה.

הבלוגיה המכוערת של תפוז

רציתי להבין מה בדיוק יאיר מנסה לשנות בבלוגיה של תפוז ולמה הוא לא פשוט עובר לבלוג עצמאי. זוהי השיחה בנינו:

אני: למה אתה לא פשוט פותח בלוג עצמאי? מה מקור הנאמנות העיוורת הזאת? כי תפוז קידמו אותך בטירוף?
יאיר: יש כמה סיבות לנאמנות לבלוגיה: זו פשוט פלטפורמה נוחה, עם ממשק שלדעתי הוא נעים לעין יותר מהסקינים התבניתיים של בלוגר ו-וורדפרס (ניסיתי וורדפרס). הקידום על ידי תפוז זו תופעת-לוואי רצויה מאוד, אין ספק. חשוב לי מאוד להידבק לשיטה שאומרת שבלוג חייב להיות חלק מרשת חברתית מסוג כלשהו.
אני: האם כשהוא אתר עצמאי מבחינה טכנולוגית הוא לא יכול עדיין לקיים יחסי גומלין עם בלוגים ואתרים אחרים וכאשר הוא בבלוגיה, האם הוא לא עדיין יכול להיות מכונס בעצמו ומבודד?

יאיר: זה לא שבלוג עצמאי לא יכול לקיים אינטראקציות עם בלוגים אחרים, אבל לפי דעתי יחסי הגומלין שמקיים בלוג עצמאי עם שכניו לבלוגוספירה מלאכותי יותר מהקשר שבין בלוגים ש"תקועים יחד באותה סירה". ולא – בלוג שנמצא באתר גדול לא יכול להיות מכונס, כי בעל כורחו הוא פתוח בפני קהל היעד של אותה רשת. אני דובק בתפישה שבלוג צריך להיות חלק מרשת.
אני: צא מזה.

יאיר: למה, אתה לא חושב שרשתות הבלוגים הן מה שנתן למדיום הזה את כוחו? הרי אתרים עצמאיים היו גם לפני זה, ואף אחד לא שם לב אליהם.אני: מה הסיפור עם מהפכת העיצוב בתפוז, מה אתה מנסה להעביר?

אני: מה העניין עם העיצוב?
יאיר: כבר שנים שבלוגרים בתפוז מתלוננים על זה שהממשק של תפוז לא מעניק לבלוגרים חופש מספיק בעיצוב הבלוג – התבנית קבועה, וכל הבלוגים נראים לטענתם אותו דבר. בנוסף, נטען שחסימת האפשרות לשימוש בג'אווה-סקריפטים בתוך תפוז לא מאפשרת ליוצרים ליצור "בונוסים" משלהם, או אפילו מוני מבקרים חיצוניים, לדוגמא.
לכן, בהשראת סרגל מסויים שצץ לאחרונה בבלוגים רבים בחו"ל, החלטתי לנסות ולהכניס סרגל בלוג לבלוג שלי, ועל הדרך לאפשר לבלוגרים אחרים לקבל את קוד המקור שלו ו"לאמץ" אותו בבלוגים שלהם.
בתור שלב ראשון הקריאה היא לבלוגרים עצמם ולא לאתר תפוז, למרות ששתלתי המון רמיזות בדרך להנהלת תפוז, שכנראה היו עסוקים בשנתיים האחרונות בלקנא בפייסבוק עד כדי כך שלא שמו לב כמה הכרחי ופשוט לשדרג את ממשק הבלוגים בתפוז.
אני: ומה אתה מצפה שיקרה?
יאיר: קודם כל, אני מצפה ומקווה שבלוגרים רבים ככל האפשר יתעניינו וירצו לאמץ את הסרגל. בשלב שני, הבלוגרים שיודעים תכנות ייצטרכו לעזור לי לפתח קצת את התכונות בסרגל. ובשלב האחרון, אלה שהידע שלהם לא מספיק אפילו כדי להשתמש בקוד הסרגל בשיטת "העתק-הדבק" ילחצו על תפוז לתת להם כלי כלשהוא ליצירת סרגל כזה גם בלי עזרה
אני: מה זה בדיוק הסרגל הזה? במה הוא כתוב, איך משלבים אותו, מה הוא מאפשר ובמה אתה השתמשת בו?
יאיר: קודם כל, צריך להקדים ולומר שאני עצמי נמצא רק בשלבים המוקדמים של התכנות. אבל העיקרון הוא סרגל מבוסס CSS, שמשולב בבלוג באמצעות מעין CHEAT קטן המאפשר למקם את הקוד שלו בתיבת "תוכן חופשי", אך לגרום לאלמנט עצמו להופיע במקום אחר על מסך המחשב. התכונה הראשונה שאני משלב בו – וזו תכונה שכנראה פחות אקטואלית לבלוגים אחרים בתפוז – היא תפריט המאפשר למיין או להציג את הרשומות בחדשוטק לפי כותב, מאחר וכרגע יש שלושה.
בהמשך אני מקווה להצליח לשלב בו תגיות, ותכונות שהן יותר מדי מעוררות-ציפיות מכדי לדבר עליהן ברגע זה.
בתפוז – שלהזכירך, בגלל שהיא חוסמת שימוש ב-iFrame וג'אווה, כולם הניחו שהיא מאפשרת רק להדביק ביחד טקסט ותמונות בתוך המסגרת, כמו מין שבלונה.
כל העניין פה הוא שאפילו אני, כמתכנת פחות-ממוכשר, מסוגל בעצם ליצור אלמנט עיצובי ופונקציונלי שעם קצת מחשבה יכול היה להיות כבר מזמן אצל כולם.

בהצלחה ליאיר במאבקו הצודק.

קרא פוסטים נוספים בנושא זה:

שתף את הפוסט בטוויטר

5 תגובות »

  • מאת טל גלילי:

    ראיון מצויין. תודה ארז, ותודה יאיר – בהצלחה לך.
     
     

  • מאת שי:

    הפתרון הוא שימוש בסטייליש.
    ראו את עמוד הסטיילישים הזה לאתרים ישראלים:
    http://userstyles.org/users/3001
    יש שם לנרג אחלה שינוי של עיצוב.
    יש שינוי עיצוב גם לחורים ברשת, YNET, הארץ, רשימות וכד'.
    תחליטו שאתם משתמשים בכלי הזה. וכולם ידעו שמשתמשים בסטייליש או בכלים אחרים ברשת לשם כך.
    זה כמובן עובד רק ב-FF. מה שידרוש מהקוראים באתר הזה לעבור לדפדפנים מתקדמים יותר.

  • מאת שמוליק:

    תקועה באמצע שורה : "אני: מה הסיפור עם מהפכת העיצוב בתפוז, מה אתה מנסה להעביר?"
     

  • מאת יונתן שמיר:

    באמת לא הבנתי כלום!!!
    אבל זה בסדר, כי תפוש לא ממש עושים גלים בים האינטרנט!!

  • מאת Muhammad:

    I read your post and wished I'd wrtetin it

הוסף תגובה!

עליך להיות מחובר כדי להוסיף תגובה.

126 queries in 0.281 seconds.