שיחה ההאקר Emad
11 באוגוסט 2012 – 21:50 | 31 תגובות

קבוצת ההאקרים הפועלת תחת שמו של אימעד מורניה, RememberEmad, ופרסמה כי פרצה לשרתי חברת ההוסטינג WebGate, פרסמה היום קובץ נוסף ובו כ-500 פרטים נוספים ובהם שמות משתמש וסיסמאות של אתרים שאוחסנו ב-WebGate. נראה כי העימות בן קבוצת …

המשך קריאה »
geek

חנון זה מגניב. תרבות החיים האינטרנטית-טכנולוגית-גאדג'טית. הדברים שמבדילים את הנערים מהגברים.

הרשת

סיפורים מהרשת, בעיקר זו הישראלית. מה קורה, מי קורה ולמה קורה.

וורדפרס

בעיקר תבניות מתורגמות לעברית ולפעמים דברים שקשורים לבלוגים ובלוגרים.

מערכות ניהול תוכן

על מערכות ניהול תוכן באינטרנט, בעיקר חינמיות ובעיקר בעברית. כלים לבניית אתרים, פורומים, גלריות ועוד.

פלטפורמות חברתיות

על רשתות חברתיות, כלים לבניית רשתות ופלטפורמות חברתיות וכל מה מכונה web 2.0

ראשי » מדריכים, מערכות ניהול תוכן, פרטי

אבן הטוען האינטרנטית של אורי וקורס ג'ומלה

מאת Erez Wolf בתאריך 1 בנובמבר 2007 – 22:467 תגובות

מחזור חדש בקורס ג'ומלה אשר אני מלמד במכללת הי-טק יפתח ביום א' הקרוב 4.11.07.
הקורס, בן 40 שעות, כולל 10 מפגשים. (עדיין אפשר להצטרף לקורס!)

במחזור הקודם שהסתיים בערך לפני חודשיים, פגשתי את דני מאור שמאז הקורס התיידד עם מערכות נוספות (בקורס אני משתדל לעבור על עוד מערכות מלבד ג'ומלה). דני השתתף בפרוייקט תרגום הרשת החברתית phpIzabi ומריץ פורטל מבוסס ג'ומלה על מערכות ניהול תוכן, מתרגם רכיבים ומפעיל עוד מספר אתרים במערכות שונות.

במחזור ההוא השתתף גם אורי בריליאנט, במקצועו מורה לתנ"ך בישיבה בבית שמש. אורי הקים במהלך הקורס אתר בשם איבוד המשמש לפרסום הודעות עבור אנשים שאיבדו או מצאו חפצים.

השבת אבידה היא מצוות עשה שבין אדם לחברו המחייבת להחזיר כל אבידה שנמצאת לבעליה החוקיים. בעבר היתה אבן בירושלים שנקראה אבן הטוען. זהו היה מקום מוסכם בו כל מי שמצא דבר אבידה היה עולה על סלע גדול ומכריז על המציאה. על פי המשנה, צריך המוצא להכריז על האבידה בשלושת הרגלים שבאים אחרי מציאת האבידה ורק אז מותר לו להשתמש באבידה שכן לאחר זמן זה אפשר להניח שבעליה התייאש ממנה.

בימינו, קשה מאד לקיים את המצווה, אין מקום שאפשר לעלות אליו ולקרוא בפומבי אל הקהל הרחב. לכן, אורי מצא את האינטרנט כאבן הטוען העכשוית בה כל אחד יכול להכריז על חפצים שמצא או איבד.

בתקופה הקצרה מאז שהסתיים הקורס אורי הספיק להתראיין על האתר ברשת ב' אצל יעל דיין ובתוכנית הבוקר בערוץ 2 אצל אברי גלעד. אפשר לראות את הראיון בטלויזיה כאן. (אברי שואל "אני מבין שהלכת לקורס לבניית אתרים כדי לבנות את האתר הזה?" וזו היתה ההזדמנות להרחיב ובמקום "כן", לומר "בוודאי, קורס ג'ומלה עם ארז". אח, הצניעות… מילא).

בכל מחזור אני פוגש אנשים מעניינים ותמיד יש מילקי ופירות בהפסקה, אז עדיין לא מאוחר להצטרף למחזור הקרוב, אם יש מעוניינים, אתם מוזמנים.

קרא פוסטים נוספים בנושא זה:

שתף את הפוסט בטוויטר

7 תגובות »

הוסף תגובה!

עליך להיות מחובר כדי להוסיף תגובה.

126 queries in 0.281 seconds.