אבן הטוען האינטרנטית של אורי וקורס ג'ומלה
מחזור חדש בקורס ג'ומלה אשר אני מלמד במכללת הי-טק יפתח ביום א' הקרוב 4.11.07.
הקורס, בן 40 שעות, כולל 10 מפגשים. (עדיין אפשר להצטרף לקורס!)
במחזור הקודם שהסתיים בערך לפני חודשיים, פגשתי את דני מאור שמאז הקורס התיידד עם מערכות נוספות (בקורס אני משתדל לעבור על עוד מערכות מלבד ג'ומלה). דני השתתף בפרוייקט תרגום הרשת החברתית phpIzabi ומריץ פורטל מבוסס ג'ומלה על מערכות ניהול תוכן, מתרגם רכיבים ומפעיל עוד מספר אתרים במערכות שונות.
במחזור ההוא השתתף גם אורי בריליאנט, במקצועו מורה לתנ"ך בישיבה בבית שמש. אורי הקים במהלך הקורס אתר בשם איבוד המשמש לפרסום הודעות עבור אנשים שאיבדו או מצאו חפצים.
השבת אבידה היא מצוות עשה שבין אדם לחברו המחייבת להחזיר כל אבידה שנמצאת לבעליה החוקיים. בעבר היתה אבן בירושלים שנקראה אבן הטוען. זהו היה מקום מוסכם בו כל מי שמצא דבר אבידה היה עולה על סלע גדול ומכריז על המציאה. על פי המשנה, צריך המוצא להכריז על האבידה בשלושת הרגלים שבאים אחרי מציאת האבידה ורק אז מותר לו להשתמש באבידה שכן לאחר זמן זה אפשר להניח שבעליה התייאש ממנה.
בימינו, קשה מאד לקיים את המצווה, אין מקום שאפשר לעלות אליו ולקרוא בפומבי אל הקהל הרחב. לכן, אורי מצא את האינטרנט כאבן הטוען העכשוית בה כל אחד יכול להכריז על חפצים שמצא או איבד.
בתקופה הקצרה מאז שהסתיים הקורס אורי הספיק להתראיין על האתר ברשת ב' אצל יעל דיין ובתוכנית הבוקר בערוץ 2 אצל אברי גלעד. אפשר לראות את הראיון בטלויזיה כאן. (אברי שואל "אני מבין שהלכת לקורס לבניית אתרים כדי לבנות את האתר הזה?" וזו היתה ההזדמנות להרחיב ובמקום "כן", לומר "בוודאי, קורס ג'ומלה עם ארז". אח, הצניעות… מילא).
בכל מחזור אני פוגש אנשים מעניינים ותמיד יש מילקי ופירות בהפסקה, אז עדיין לא מאוחר להצטרף למחזור הקרוב, אם יש מעוניינים, אתם מוזמנים.
יופי של אתר. כל הכבוד.
הראיון עם אברי גלעד: http://www.reshet.tv/video.aspx?video_id=7477
ארז מאוד רציתי לעשות את הקורס הזה ואפילו להכיר את האיש מאחורי האתר הזה… אבל שכר לימוד מעל 4,000 ש"ח לקורס ????? מה קורה לכם ????
ראשית, שכר הלימוד הוא לא מעל 4,000 ש"ח אלא פחות. המחיר לא נקבע על ידי, אלא על ידי המכללה.
אני לא מאשים אותך חלילה בקביעת המחירים או הפרזה בהם…אבל לשם העידכון הסכום הנכון כולל מע"מ הוא – 4,562.25 ש"ח זו ההצעה שקיבלתי ביום 31/10/07 בפקס… ותודה בכל מקרה
קורס ג'ומלה ב 4 אלף שקל ? מי המטורף שישלם את זה ? כל הקטע של ג'ומלה שהיא מערכת מאד קלה להבנה ומאפשרת לימוד עצמי מהיר ופשוט.
למה לשלם עבור לימוד ג'ומלה? היתי מבין אם היה מדובר typo3 או מערכות דומות ( למרות שגם הן פשוטות למדי )
[...] חלקם הוזכרו גם כאן בבלוג, בשמם או באופן עקיף: אורי עם אתר איבוד, דני שסייע בתרגום phpIzabi ופתח בעצמו אתר על מערכות ניהול [...]