היה גם אתה אגרגטור
BuzzMonitor הוא אגרגטור (אוסף פידים של RSS) בקוד פתוח שפותח על ידי (הפתעה…) הבנק העולמי במטרה לפקח ולעקוב אחר הדברים שנכתבים עליו ברשת. וכך הם אומרים (בתרגום חופשי):
כמו ארגונים רבים, התחלנו להאזין לבלוגים וצורות נוספות של מדיה חברתית על ידי רישום למנועי חיפוש-פידים של בלוגים, אך מהר מאד הבנו כי אין זה מספיק. הבנק העולמי הוא מוסד גלובלי ועלינו להאזין לתכנים בריבוי שפות, על פני מגוון של פלטורמות. נדרשנו לכלי שיאסוף את כל התכנים האלו ויסייע לנו להשתמש בהם ולהפיק מהם תובנות. באותה העת, לא נמצא פתרון (מסחרי או בקוד פתוח) שעמד בדרישות שלנו, אז החלטנו לבנות אחד.
… החלטנו לבסס את המערכת על דרופל וליצור סופר-אגרגטור שיעזור לנו לעקוב, להבין ולשתף פעולה סביב אזכורים של הארגון שלנו ברשת…
נחמד לקרוא את הפתיחות וההתבטאויות על הצורך, הגישה והפתרון איתם התמודד ארגון כמו הבנק העולמי, כאשר אצלנו יש רני רהב שלא סופר את מה שכותבים בבלוגים ולא מזהה את ההשפעה או הסיכון שהם יוצרים עבור לקוחותיו.
המערכת שפותחה, BuzzM, היא מערכת יפה, מהודרת ומאד מרשימה ביחס לאגרגטורים אחרים.
שווה מאד להציץ בדמו שאוסף מידע על רעב ואיידס באפריקה.
(שם משתמש: me סיסמה: buzzmonitor).
אם הייתי מידען בארגון כלשהו, הייתי בוחר בפלטפורמה הזאת.
אז עם כל מה שיש בה, מה אין בה (כרגע)?
אין עברית.
למי יש?.
יש RSS aggregator אחד נפוץ בעברית, גרגוריוס שמו, שנמצא בבלוגיש,בוובסטר המחודש, בזוטות, באגרגטור שמישהו ירים עבור הוורדקמפ (שזה כנס שמטרתו לאפשר בעת תכנונו ובמהלכו שימוש מוגזם בכל פלטפורמה וובית קיימת כדי להפחיד אנשים שחושבים אולי לעבור להשתמש בוורדפרס) – ובעוד הרבה (יחסית) אגרגטורים אישים שכולם נראים אותו דבר (כי כולם מבוססים גרגוריוס) ומכילים בערך את אותם ערוצי RSS (כי כולם קוראים את כולם).
Gregarius היא מערכת חינמית בקוד פתוח, מבוססת Ajax עם קהילה, פורומים, תוספים ותבניות.
יש לה גם עברית כי עמרי ידן תרגם אותה והתאים אותה לעברית. (הנה מדריך של חנית ועוד קצת על הגרגריוס בלינמגזין)
בסך הכל Gregarius עושה את העבודה כמו שצריך, אבל מי שבכל זאת רוצה להיות אחר מכולם, יכול לנסות את Tiny Tiny RSS שגם הוא, אגרגטור חינמי. הטיני הזה לא כל כך קטן כמו שמרמז שמו, יש בו מספר רב של אפשרויות והוא מספק תצוגה מעט שונה מאשר הגרגריוס.
תרגמתי והתאמתי אותו לעברית (אפשר לראות דוגמא כאן), כמעט באופן מלא (כן, אני יודע שיש כמה דברים שלא עובדים בהתקנה הזאת… לא היה לי כח לתקן). אם מישהו מעונין, שיגיד.
לשימוש אישי אני מעדיף את האגרגטור של גוגל, למרות שהוא מביא לי את העדכונים באיחור של חצי יום.
אני מוכן לתרום את האגרגטור של בלוגטל על מנת ליצור עוד אגרגטור בקוד פתוח בעברית. יש לו קוד נקי מאוד, הוא נבנה בתחילה בעברית, מהירות שהוא מביא פידים היא גבוהה מאוד ביחס לאגרגטורים אחרים ומפורסמים שיש ברשת וקל להתאמה. מישהו רוצה להרים את הכפפה, לקחת את הקוד ולעשות מזה אגרגטור? יש כבר הכל בפנים רק צריך עיצוב פשוט.
blogerim.net בנוי על דרופל.
בלוגרים בנוי על דרופל וגרייפס מבוסס .net ושמה מבוסס php – אבל אלו מערכות שנבנו באופן פרטי.
אני ציינתי מערכות שזמינות ומוכנות למשתמשים אותן ניתן להוריד ולהתקין.
[...] ואף לשתף תכנים עם גולשים אחרים. (בעבר כתבתי כאן על מערכות בעברית לאגרגטורים.) מערכות חינמיות שבאמצעותן ניתן להקים אתר [...]
[...] שמחפש מערכות מתוחכמות יותר בפוסט היה גם אתה אגרגטור, כתבתי על מספר מערכות בקוד פתוח ליצירת אתר האוסף ומציג [...]
תודה, כבר לא מעט זמן שאני מנסה לבנות אתר אגרטור בוורדפרס ותמיד מתקשה במשיכה של פידים.
לגבי הקישור של TINY יש איתו בעיה שים לב. תודה
כתבה מעניינת מדהים כמה שRSS הוא חלק משמעותי