מערכת CMS למעצבים – FIRERIFT
מערכת CMS שמצהירה על עצמה כמערכת ניהול תוכן למעצבים, כמו ש-FIRERIFT מגדירה את עצמה, היא לא המצאה חדשה. הטענות החוזרות כלפי מערכות ניהול התוכן מצד מעצבים, אשר מוצאים את רובן כמגבילות ומוגבלות, גם הן לא חדשות.
מעצבים. ללא ספק אלו הם המתופפים בלהקת בוני האתרים (מי שניגן פעם בלהקה, יודע על מה אני מדבר).
אם כל שאר חברי הלהקה יודעים לקרוא תוים ואקורדים במידה מסויימת, אלו אומרים לך: "…עזוב אחי, אני לא יודע מה זה Em7. פשוט תעשה לי סימן עם הראש מתי להכנס למעבר…" והם תמיד יחזרו על האני-מאמין שלהם: "…אין, זה הכי חלש שאני יכול לנגן".
כך, כאמור, הם המעצבים – העניין עם זה שמישהו כבר כתב תוים במבנה מסוים מאד מפריע להם להכניס יותר מעברים, ברייקים, קישוטים והחלפת משקל ושינוי קצב. הם רוצים מערכת שלא תגביל אותם בעיצוב ומצידם הם צודקים.
(בפעם הבאה: "המתכנתים כבאסיסטים – עבודה על תקשורת עם אוטיסטים")
Drew Wilson הוא מעצב שבנה עבור לקוחותיו כלי לניהול תוכן (CMT) והחליט להפוך אותו למוצר ולשחרר אותו לשימוש רחב (לא ברור לי אם בתשלום או בחינם…) ומכנה אותו FIRERFIT. הוא מסביר על הכלי שנועד לשמר את תהליך העבודה הרגיל של המעצב, מעיצוב ובניה ב-Photoshop אל הפיכה ל-HTML ורק אז שילוב כלי ניהול התוכן בתוך העיצוב. הדרך לעשות זאת היא באמצעות הוספת תגים בתוך העיצוב, למשל הוספת פוקנציית בלוג כך:
<html> <head> <title>My Site</title> </head> <body> <h1>Welcome to My Site</h1> <p>I hope you enjoy my Blog</p> {{blog}} </body> </html>
האמת שאין כאן חידוש מהמם, זו שיטה קיימת בלא מעט מערכות (למשל במערכת בתשלום הישראלית, Websplanet, ב-Websitebaker ובעוד). השאלה אם כאן יהיה חידוש מבחינת רמת הכלים והפוקנציונליות.
בראיון מענין וממש טוב ב-Vitamin, מסביר וילסון על המערכת ועל בעיותיו של המעצב בהתמודדות עם מערכות ניהול התוכן. FIRERIFT עדיין לא שוחררה, והיא מיועדת לחודש אוגוסט (חודש זה).
בנתיים, מה שכבר כן מופיע היא פרסומת ל-FIRERIFT, כנראה הפרסומת הראשונה שנוצרה עבור מערכת ניהול תוכן.
FIRERIFT – The Enemy from Valio, Inc. on Vimeo.
גם expression engine עובדת כך בדיוק, והיא בשלה מאוד עם בסיס משתמשים לא-קטן, וכמו שציינת, מגבילה אותך במוקדם או במאוחר
פשש איזה פרסומת מושקעת.
נו אז מתי המערכת תשוחרר אנחנו כבר בספטמבר….