שיחה ההאקר Emad
11 באוגוסט 2012 – 21:50 | 31 תגובות

קבוצת ההאקרים הפועלת תחת שמו של אימעד מורניה, RememberEmad, ופרסמה כי פרצה לשרתי חברת ההוסטינג WebGate, פרסמה היום קובץ נוסף ובו כ-500 פרטים נוספים ובהם שמות משתמש וסיסמאות של אתרים שאוחסנו ב-WebGate. נראה כי העימות בן קבוצת …

המשך קריאה »
geek

חנון זה מגניב. תרבות החיים האינטרנטית-טכנולוגית-גאדג'טית. הדברים שמבדילים את הנערים מהגברים.

הרשת

סיפורים מהרשת, בעיקר זו הישראלית. מה קורה, מי קורה ולמה קורה.

וורדפרס

בעיקר תבניות מתורגמות לעברית ולפעמים דברים שקשורים לבלוגים ובלוגרים.

מערכות ניהול תוכן

על מערכות ניהול תוכן באינטרנט, בעיקר חינמיות ובעיקר בעברית. כלים לבניית אתרים, פורומים, גלריות ועוד.

פלטפורמות חברתיות

על רשתות חברתיות, כלים לבניית רשתות ופלטפורמות חברתיות וכל מה מכונה web 2.0

ראשי » הסיפור המרכזי, מערכות ניהול תוכן

דרופל בשימוש ארגונים ציבוריים

מאת Erez Wolf בתאריך 11 בנובמבר 2009 – 23:14תגובה אחת
פוסט אורח מאת זהר סטולר, מבעלי לינוויט ומובילי קהילת דרופל בישראל.

Drupal נמצאת בשימוש ארגונים מובילים בכל השווקים: בידור, תעשיה, עיתונות, חברות הזנק ועוד. אחד מהתחומים שבהם דרופל זורחת, הוא תחום המנהל הציבורי, והגורמים לכך רבים ומגוונים.

אסקור כאן כמה מהם:

ניהול תוכן וחשיפתו

  • פרסום מידע רלוונטי ועדכני. המידע מתפרסם מהר, ובמקומות המתאימים. שימוש באגרגציה, מאפשר הפצת התוכן לאתרים נוספים, וע"י כך – הגברת החשיפה אליו.
  • ביזור הזנת התוכן לאתר לאנשים שהמידע שייך להם. ביטול המתווך בין יצרני התוכן ובין הפרסום באתר. עובדי הרשות (עירייה, משרד ממשלתי, גוף ציבורי אחר), שמייצרים תוכן באופן שוטף, יכולים לפרסם (עפ"י הרשאה שנקבעת מראש) תוכן וקבצים בלי צווארי בקבוק של מנהל אתר כזה או אחר.
  • שקיפות. חשיפת דוחות, פרוטוקולים ומידע ציבורי אחר לתושבים. כל המידע שצריך להתפרסם הופך לזמין, ומציאתו הופכת לקלה (מה שנותן ערך מוסף לשקיפות).
  • יכולת שליטה במידע המוצג. לא הכל אמור להיות שקוף. בארגונים ציבוריים ישנו לעיתים מידע שחלקו, או כולו, חסוי, ויש לשמור עליו כזה. מנהל האתר יכול לאשר פרסומים או אף להסיר אותם לאחר שכבר פורסמו, כמו גם להגדיר הרשאות לצפיה לפי רמת סיווג מסוימת.

חסכון והתייעלות

  • לאזרח. האזרח לא נדרש עוד לעמוד בתורים ארוכים, לחפש חניה, או להמתין זמן רב לפרסום דוחות או פרוטוקולים. המידע והשירותים זמינים, וניתן לגשת אליהם בכל שעה של היום – ובכל יום בשבוע.
  • לרשות:
    - חסכון בעלויות תפעול. מהיותה של דרופל כתובה בקוד פתוח, ומהעובדה שעל פיתוחה עומלים אלפי מפתחים שעלותם שקופה לרשות עלות התפעול והאחזקה הכוללת (TCO Total Cost of Ownership) של מערכות דרופל נמוכה לאין שיעור מאשר במערכות אחרות.
    - אין עלויות רישוי. בניגוד למערכות קנייניות (דוגמת sharepoint של מיקרוסופט), אין צורך בשרת ייעודי עם רשיון מיוחד, ואין צורך ברישוי כלל, לא עבור עמדות ההזנה, ולא עבור משתמשי הקצה. תכונה זו לבדה עשויה לחסוך מאות אלפים, ואף מיליוני שקלים.
    - חסכון בביורוקרטיה. השירות הישיר לתושבים מאפשר ביטולן או צמצומן של נקודות כשל ביורוקרטיות, וטיפול יעיל יותר בפניות התושבים, או בפניות אל התושבים.
    - האצת תהליכים. הטיפול בפניות הופך לבר-מעקב, כאשר כל פניה מתוייקת אוטומטית ומשוייכת לאדם המתאים במערכת להמשך טיפול. חשיפת מידע זה לאזרח מסייעת להאצת הטיפול בפנייתו.
    - פיתוח תכונות חדשות לאורך זמן. המודולריות של דרופל מאפשרת פיתוח מתמשך של האתר, בלי צורך להוציא סכומי עתק בבת אחת. הפיתוח נעשה לפי הצורך ולפי התקציב, וכל זאת, תוך שילוב מתמיד של תכונות חדשות בתכונות הקודמות, באופן טבעי ומהיר.
    - עלויות הכשרה נמוכות. עלות הכשרה של צוות מפתחים לאחזקת אתר דרופל נמוכה יותר מעלות הכשרת אדם יחיד לשימוש במערכת כגון sharepoint…
    - שירות זמין לאזרח דרך שירותים מקוונים. תשלומים, הורדה והגשה של טפסים, בירור שעות פעילות של סניפים ומשרדים, רישום לגנים ובתי"ס, הגשת בקשות להיתרי בניה, חידוש תעודות ועוד…

שימוש בכלי קהילה לטובת התושבים

  • יצירת פרופיל משתמש לכל תושב, על מנת להתאים לו את התוכן הרלוונטי, לפי קבוצת גיל, מקום מגורים, תחומי עניין וכד' – גישה זו מסייעת לתושבים למצוא את מה שנחוץ להם בתוך הררי המידע.
  • מתן ביטוי לתושבי אזור גיאוגרפי סמוך (שכונות), או להתארגנויות אזרחיות אחרות. סיוע להתארגנויות אלו מקדם את ענייניהן לטובת הציבור.
  • כלים גיאוגרפיים להצגת מידע רלוונטי לתושבים. ניתן להציג מידע על מפה, לפי מיקום הגולש, מקום מגוריו, או מיקום המידע שבו הוא מעוניין. מפה יכולה להחזיק מספר רב של שכבות, וכך למעשה ניתן לחשוף לתושבים מידע משמעותי כגון מיקום שירותי הרשות (ואגב כך גם פרטים נוספים על הנקודות), מיקום עבודות תשתית (כבישים בבניה, שכונות חדשות…), מיקום אירועי תרבות ועוד…
  • יצירת קשר דו-סיטרי בין התושב לרשות. זוהי הדמוקרטיה בהתגלמותה. האזרח רשאי וגם יכול להשמיע את דעתו, ואילו הרשות נחשפת לקולות נוספים שעשויים להשפיע על החלטותיה. האתר ומערכות התקשורת המותקנות בו, משמשות את הרשות להעברת מסרים זולה ומהירה לתושבים.

סיבות אלו ונוספות, הובילו ארגונים ציבוריים רבים בעולם, לאמץ את דרופל כמערכת המניעה את אתריהם. יכולתם של הארגונים להתנתק מכבלי מערכות קנייניות, ובכך לשדר חסכון והתייעלות, בד בבד עם שיפור השירות לאזרח, אף חיזקה את התועלת שבכך.

רשות מקומית, או ממשלתית יכולה וצריכה להתהדר בניתוק כבליה מספקים חיצוניים, אשר המודל הכלכלי שלהם מבוסס על רישוי, תשלום עבור עדכוני תוכנה, ויצירת תלות של הרשות בספק, עד כדי קשר שקשה מאוד (כמעט בלתי אפשרי) להפרידו. גרוע מכך – מקבלי החלטות (טכנולוגיות) ברשויות מוגבלים למגוון הפתרונות שמציע להם הספק הנוכחי (במודל הקנייני).

ההחלטה היא שלהם, אבל קשת האפשרויות מצומצמת וידועה מראש. זו למעשה אשליה. המודל העסקי המבוסס על קוד פתוח (דרופל במקרה של אתרי אינטרנט), המאפשר לרשות לבחור ספק, ואף להחליף אותו במידת הצורך, הינו מודל בריא יותר לרשות לאורך זמן, ואשר מעניק למקבלי ההחלטות ברשויות את הכוח להחליט, ולייצר לעצמם אפשרויות בחירה.

גופי ממשל וארגונים בינלאומיים המשתמשים בדרופל

הבית הלבן, בית הסנאט של ניו-יורק, משרד האוצר האמריקאי (שקיפות בנושא הוצאות), ממשלת צרפת, ר"מ אוסטרליה, ר"מ בלגיה, ממשלת ניו-זילנד, תכנית המזון העולמית של האו"ם, אמנסטי אינטרנשיונל, הקונגרס היהודי האירופאי, ש"ס, דב חנין (עיר לכולנו), התנועה הירוקה מימד, שלי יחימוביץ', שתיל, מחסום ווטש, הועד הציבורי נגד עינויים, מועצת יש"ע, סיכוי…

קרא פוסטים נוספים בנושא זה:

שתף את הפוסט בטוויטר

תגובה אחת »

הוסף תגובה!

עליך להיות מחובר כדי להוסיף תגובה.

128 queries in 0.248 seconds.