סקריפטים שימושיים לטוויטר ביום שהאדמה תרעד
מתי מתחיל להיות מעניין בטוויטר? כשקורה משהו. אסון, מלחמה או פגיעה בזכויות אזרח גורמים לטוויטר לגעוש.
אצלנו במקומי, לצערנו (שמחתנו?) עדיין לא הופיע מחולל שגרם לטוויטריה לגעוש (מלבד, אולי, לכתו בטרם של מייקל ג'קסון או מותו של אסף רמון).
אבל זה שטרם קרה אסון מתוקשר, זה רק עניין מקרי ועם קצת סבלנות, זה יגיע.
כנהוג, כאשר הטוויטים רועשים סביב עניין, מישהו מרים עמוד שמרכז את כל הטוויטים באותו עניין ומעצב אותו בדרמטיות (רקע שחור, בלי צבעים).
כדי להתכונן למלחמה/מוות של נשיא/איסור פרסום על מעצר עיתונאי/רעידת אדמה שיגרמו למשתמשי הטוויטר המקומיים לייצר טוויטים בקצב, הנה מספר פתרונות ואפשרויות עבור הקמת אותו דף שירכז את כל המלל חסר הטעם ההוא.
Twitter API
ראשית, למי שקצת פיתוח בין ידיו, ניתן להתחיל ולסיים ב-API של טוויטר. הוא לא מסובך והדוקומנטציה ודוגמאות הקוד מאפשרות להרכיב רשימה מסוננת (על האשטג או חיפוש), בצורה קלה.
Juitter
Juitter הוא סקריפט מוצלח מבוסס jQuery ו-Ajax אשר משוחרר באופן חופשי. הסקריפט מציג טוויטים של משתמש בודד, או מספר משתמשים, של האש תג או מילת חיפוש ועוד הרבה אפשרויות סינון שונות.
אחד מהיתרונות שלו לעומת הרבה סקריפטים אחרים שאפשר למצוא, הוא שרשימת הטוויטים מתרעננת (Ajax…).
הדגמה שיצרתי עם Juitter אפשר לראות כאן (כאשר הסינון בוצע על המילה "לא" כדי שיהיה מספיק תוכן שמתעדכן). אם תסתכלו מספר שניות, אולי תזכו לראות אותו מתעדכן.
אפשר להוריד את הקבצים של הדמו הזה מכאן, למי שרק רוצה לשנות את מילת החיפוש (בקובץ ה-system.js).
Tweet!
סקריפט נוסף שעושה שימוש ב-API של טוויטר ומציע אפשרות פשוטה להצגת רשימת טוויטים לפי סינונים שונים הוא Tweet! (דמו בעמוד הראשי באתר). הסקריפט מאד סולידי ולא מתרענן מעצמו. לפעמים פשוט זה מה שרוצים.
monitter clone
אתר שמציג סטרים של טוויטים הוא monitter שמטרתו קצת שונה,לאפשר לגולשים לצפות בטוויטים על פי סינון של רשימות מילים. הקוד והמדריך שכאן יוכלו לעזור לבנות אתר דומה ולרתום אותו למטרת האסון הרצוי.
RSS לתוצאות חיפוש
אפשרות נוספת תהיה בכלל בכיוון ה-RSS. היות וכאשר מבצעים חיפוש בטוויטר (למשל), בעמודה הימנית קיים כפתור RSS ממנו ניתן לקחת את הפיד של תוצאות החיפוש.
כלומר, יש לבצע את החיפוש הרצוי ואז לאסוף את ה-RSS עבור תוצאות החיפוש. ה-RSS ימשיך להתעדכן וכעת יש להשתמש בסט שונה לגמרי של סקריפטים, כאלו שמאפשרים רינדור של RSS לתוך דף HTML (וכאלו יש הרבה). במקרה של RSS ניתן גם להעביר אותו דרך יאהו פיפס, כדי לנקות ולשפץ.
בקשר להתחלה – דווקא כן היה אסון מתוקשר שאף הגיע לאחד מהמקומות הראשונים בטרנדינג טופיקס – הפיגוע בבר נוער. גם בגלל שכל אתרי החדשות מיהרו לפרסם על זה וארגונים הומו-לסבים פרסמו הודעות גינוי וגם הרבה תל-אביבים לא ידעו מה לעשות, כי לא היה ברור אם הרוצח עדיין בסביבה או לא.
נכון. ואיך שמתקדמים העניינים עם יום הזעם הזה, נראה שבקרוב תהיה הצדקה לאיזה דף כזה.
ארז, איזה קטע שגם אתה בפטיש של רעידות אדמה. אני רועד מפחד מזה שאני טס לצ'ילה בסופש וחרשתי בשבועיים האחרונים על הנושא. ריכזתי פה כל מה שמצאתי http://localstorming.posterous.com/the-social-stress-feed-of-earthquakes
ה- USGS האמריקאי עושה עבודה טובה בתחום איסוף מידע בטוויטר והצגה על גבי מפה – http://twitter.com/USGSted/ שווה לעקוב.מסתבר שאחרי רעשים רציניים קצב הציוצים הקשורים לנושא מגיע עד ל- 60 ציוצים לדקה!!
חשבתי לעשות אפליקציית רעידות אדמה שתציג מידע מטוויטר, גוגל ומגורמים רשמיים ותאפשר למקומיים ולציבור ליצור קשר, להחליף מידע ולבנות קהילה תומכת. אם יש מפתחים שרוצים להרים איתי את הכפפה, אתם מוזמנים ליצור איתי קשר, אני ב- yoavseg @ ג'ימייל.קום
שלומות !!
יודעים האם יש אפליקציה שיודעת לשחרר לטוויטר ציוץ כל שעה מתוך רשימת ציוצים בנויה מראש ?
חג אביב שמח,
אבי