צנוזרה על מילים בדומיינים – טורקיה זה כאן
במדור המחשבים ב-Ynet כותבת שלי דובילנסקי כי בטורקיה הועלתה הצעה לצנזורה על מילים בדומיינים, מילים כגון עירום ו-Gay "טורקיה: כתובות אינטרנט יצונזרו?".
דובילנסקי מצטטת פעיל רשת טורקי הטוען "לששום ממשל אין את הזכות להחליט שפעולה כלשהי היא בלתי חוקית, רק בהסתמך על הקשר".
הטוקבקיסטים משמיצים את הטורקים הלא נאורים. נכון הם צודקים, האיסלם הקיצוני משתלט על טורקיה והופך אותה לאיראן, אהה… סליחה הופך אותה לישראל.
האייטם היה יכול להיות שלם עם מאמץ קטן נוסף, באותה נימה ששמורה ל"ביזאר ומעניין מסביב לעולם" היה אפשר גם להזכיר את הגישה המטומטמת של איגוד האינטרנט הישראלי. איגוד האינטרנט הישראלי מונע שימוש במילים מסויימות לרישום דומיינים (כך היה המצב שנים רבות ואני כמעט בטוח, אלא אם השתנה לאחרונה, שהמצב עדיין קיים).
נסו למשל לרשום את הדומיין oral-sex.co.il או anal-sex.co.il או דומיינים המכילים קללות.
איזו צביעות מפגרת, איזה טימטום לא מועיל. אני בז למי שמקבל את ההחלטות האלו באיגוד האינטרנט הישראלי.Икониикони
בזמנו תירץ בפניי מישהו מזקני האיגוד את תהליך האישור הידני האיטי והמכעיס שלהם בכך שעליהם לוודא שאין שם קללות. שאיש לא ירשום חלילה את fuck-israel.co.il.
"כלומר אתם מצנזרים?", הקשיתי.
והוא עשה קולות של עציץ ולא השיב.
אני חייב לציין שבסוף 2006 קיבלתי הוכחה שהאיגוד, אעפ"י הבדיקה הידנית, מפספס מידי פעם.
חשבונית שהגיעה אלי בטעות הוכיחה שמישהו רשם דומיין בשם http://www.blowjob.co.il
לפוסט
חבצואל היבוסי,
איש בלי קיר
אתה כ"כ צודק שזה עצוב
אני אמנם חבר הנהלת האיגוד אך כאן אני כותב בשמי בלבד ואין הדברים מייצגים בהכרח את עמדת האיגוד.
דעתי בנושא ידועה, גם בקרב אנשי האיגוד, והיא שיש לרשום כל שם מתחם שאינו עובר על החוק בישראל (כגון קריאה להסתה) ואכן יש מקום לביקורת על המדיניות של כללי הרישום.
יחד עם זאת צריך לשים את הדברים בפרופורציה:
1 – למיטב הבנתי, שני שמות המתחם שנתת כדוגמה לא היו נפסלים. אחד מהם אפילו היה רשום בעבר ולא חודש:
http://web.archive.org/*/http://www.anal-sex.co.il
http://www.domaintools.com/research/whois-history/?q=anal-sex.co.il&page=results
2 – בכל ההיסטוריה של האיגוד נפסלו לרישום שמות כמספר האצבעות על שתי ידיים ועוד קצת מרגל אחת.
3 – לא שזה מצדיק אי רישום אך גם למדינות מערביות אחרות יש כללי רישום שאינם מאפשרים רישום כל שם מתחם, לא רק טורקיה וישראל.
רק שתי האגורות שלי…
שלום אלעד,
תודה על התגובה. לגבי הסעיף השני, אני לבד ניסיתי בהיסטוריה של האיגוד לרשום דומיינים יותר ממספר האצבעות ואיברים נוספים. יש פסילות על מילים מאד יומיומיות.
הכוונה כמובן לדחיות ייחודיות (יש שמות שנדחו מספר רב של פעמים). אשמח אם תעביר לי במייל את דחיות הרישום שצברת לאורך השנים.
[...] לקבוע מה פוגע וברגשות הציבור מה לא. כתבתי על כך בקצרה בתגובה לפוסט של ארז וולף שמחה בזמנו על "צנזורת [...]
אמנם הפוסט ישן אבל הוא רלוונטי תמיד. הנה דף חדש שעלה באיגוד האינטרנט הישראלי ומציג את המחלוקות בעיניין. בינתיים יש רק אחת ונקבע שאין להטיל מגבלה.
http://isoc.org.il/domain_heb/idnc.html
חייבת להגיד שאני מעולם לא נתקלתי בדחיית רישום דומיין גם לא לדומיינים 'צבעוניים'
ממש מווזר, אבל כל כך צפוי שזה יגיע, האיסלם משתלט בכוח על כל מקום בו נותנים לו כוח.
זה לא מפתיע גם בשנת 2017…
מתישהו מישהו יבין שהאינטרנט נועד להרוס את הרגולציה
מתישהו מישהו יבין שהאינטרנט נועד להרוס את הרגולציה, בדיוק כמו שהביטקוין עושה בימים אלו