שיחה ההאקר Emad
11 באוגוסט 2012 – 21:50 | 31 תגובות

קבוצת ההאקרים הפועלת תחת שמו של אימעד מורניה, RememberEmad, ופרסמה כי פרצה לשרתי חברת ההוסטינג WebGate, פרסמה היום קובץ נוסף ובו כ-500 פרטים נוספים ובהם שמות משתמש וסיסמאות של אתרים שאוחסנו ב-WebGate. נראה כי העימות בן קבוצת …

המשך קריאה »
geek

חנון זה מגניב. תרבות החיים האינטרנטית-טכנולוגית-גאדג'טית. הדברים שמבדילים את הנערים מהגברים.

הרשת

סיפורים מהרשת, בעיקר זו הישראלית. מה קורה, מי קורה ולמה קורה.

וורדפרס

בעיקר תבניות מתורגמות לעברית ולפעמים דברים שקשורים לבלוגים ובלוגרים.

מערכות ניהול תוכן

על מערכות ניהול תוכן באינטרנט, בעיקר חינמיות ובעיקר בעברית. כלים לבניית אתרים, פורומים, גלריות ועוד.

פלטפורמות חברתיות

על רשתות חברתיות, כלים לבניית רשתות ופלטפורמות חברתיות וכל מה מכונה web 2.0

ראשי » הרשת, מדריכים

איך לחשוף זהות של עיתונאי רשת אנונימי

מאת Erez Wolf בתאריך 20 באוקטובר 2007 – 2:503 תגובות

דרדסיתלאחרונה נדמה (לי) שתופעת הכותבים האנונימיים ברשת גדלה. ולווט, יובל אברמוביץ', נולי, הדוגמנית, הרווק ועוד כותבים, בלוגרים-כוכבים, בעלי טורים וגם עיתונאים שמעדיפים לא לקחת אחריות.

לדעתי, לחשוף זהות של כותב אנונימי זהו אקט אלים ועד היום נמנעתי מכך באצילות, אולם לעיתים הכותבים מנצלים את האנונימיות בצורה צינית להכפשה ותקיפה או לצרכי שיווק ויראלי מעצבן וסיבות כאלו מספקות לי את הלגיטימציה, לפחות עבור עצמי, לנסות לברר את זהות הכותב האנונימי.

בניסיון לייצר אנונימיות ברשת אפשר להסתיר IP, שם משתמש, כתובת אימייל, בעלות על דומיין ולכתוב פרטים אישיים מטעים – אבל דבר אחד קשה מאד להצניע, סגנון כתיבה. כותב שכותב הרבה, למשל בלוגר פעיל או עיתונאי, לא יצליח להסתיר תבניות כתיבה לאורך זמן רב.

הדרך אפשרית לחשוף זהות של כותב אנונימי ברשת דרך סגנון הכתיבה, היא לזהות בטקסט תבניות כתיבה ייחודיות ולחפש אותן בגוגל.
לדוגמא:
שגיאות כתיב ייחודיות: מיכללת נתנייה.
כתיבה ייחודית של שמות: "מיק בורשטין"
שגיאות מוזרות: "מסע בכוכבים"
ובעיקר, כשמדובר בכותבים שכותבים הרבה, דימויים, דימויים, מטאפורות ודימויים. זה מה שיפיל אותו בסוף.

יש לסרוק את הטקסט ולזהות את הביטויים הייחודיים ופשוט לבצע חיפוש בגוגל אחר חלק מהם ולראות אם יש מעט תוצאות אשר בינן יופיע טקסט נוסף של הכותב, במקום אחר, מתקופה אחרת – והפעם תחת שמו.
למשל, אם ב-YNET  מעלים סדרה של כתבות על הברנז'ה/מכתבים בין בני זוג/שטות אחרת של כותב אנונימי ואתה רואה שם משפט בסגנון "הרגשתי כמו דרדסינה בנשף הגדול" שווה לחפש בגוגל את המילה "דרדסינה". אם יופיעו לך 5 תוצאות שאחת מהן היא כתבה אחרת בנענע מלפני 3 שנים… חבר, יש לך זיהוי של כמעט 100%.
(הדוגמאות כאן הן לא אמיתיות, אני לא יכול להשתמש בכאלו שכן)

כותב מקצועי שכותב הרבה, לאורך זמן משתמש באותן תבניות ואותם דימויים. "לא אני" אתם בטח חושבים לעצמכם, "אני כותב יבש ואצלי התבניות במטבח וזהו". חברים… מניסיונות הבילוש הלא גדולים שלי, זה מפתיע עד כמה אנחנו חוזרים ומשתמשים באותם ביטויים, באותן שגיאות ובאותו סגנון כתיבה.

ומה עושים אם לא נמצאה שום התאמה וזיהוי? Google Alerts יעשה את העבודה.
Google Alert הוא שירות אשר שולח באופן אוטומטי התראות למשתמש כאשר מופיעה תוצאה חדשה על ביטוי מסוים.
לענייננו, למשל אם חיפשת את הביטוי "דרדסינה" ולא קיבלת שום תוצאה מספקת והעניין חשוב ביותר ויש לך זמן, תוכל להכניס את "דרדסינה" ל-Google Alerts ויום אחד, אולי אחרי זמן רב, תקבל במייל הודעה: קוקו… דרדסינה והאנונימי שלך צצו להם פתאום בקצה הלא רחוק של הרשת.. שמחה וששון, לכל ילד בלון.

לסיכום, יתכן כי הדברים האלו ברורים מאליהם, אך בכל זאת החלטתי לכתוב עליהם, כיוון שאותי הם כמעט אף פעם לא נכשלו ובגלל שזו הקדמה לפוסט נפרד על כתבת עצבנית שטרקה את המסנג'ר ותשובתו המכובדת של העורך שלה.

קרא פוסטים נוספים בנושא זה:

שתף את הפוסט בטוויטר

3 תגובות »

הוסף תגובה!

עליך להיות מחובר כדי להוסיף תגובה.

125 queries in 0.354 seconds.