חויות משדרוג הבלוג לגרסת וורדפרס 2.6
גרסת וורדפרס 2.6 בעברית שוחררה על ידי רן והנה מספר רשמים מהשדרוג:
כמו בכל שדרוג, אני שוכח תמיד להוסיף את שורת set character set utf8 בקובץ wp-db.php מה שגורם לשגיאת …wp-includes/widgets.php on line מכוערת ונוראית שמופיעה אחרי השדרוג. (הפעם זה אמור לבוא בשורה 135).
למרות שהגרסה הזאת לא כוללת מהפכה רצינית או שדרוגי אבטחה חיוניים, אני אוהב אותה – יש בה את השיפורים הקטנים שהייתי צריך. אלו הם אלו שאהבתי:
א. נתחיל מזה שעדכון תוספים באמצעות FTP עובד! (בטח זה כבר קרה באיזו גרסה קודמת ולא שמתי לב כי התייאשתי מלנסות) איזו נוחות. זה פשוט עובד! מ ד ה י ם.
ב. הוספת התמונות הפכה להרבה יותר טובה. כבר בחלון ה"להוסיף מדיה" יש אפשרות גם להעלות קובץ וגם לקשר לתמונה שכבר קיימת ברשת ולתת לה מאפיינים של כותרת ותיאור.
לאחר הוספת התמונה, בקליקה עליה יופיע אייקון המאפשר להכנס לעריכת התמונה.
חלון העריכה מציע מספר אפשרויות, בינהן אפשרות לבחור את גדלים שונים (באחוזים) לתמונה ותצוגה מקדימה של הגודל.
באפשרויות המתקדמות ניתן לקבוע הגדרות מדוייקות של גודל, כותרות ו-ALT וכן קשר סמנטי ומחלקות CSS.
שימו לב מעתה לאחר הוספת תמונה תתווסף לה מסגרת והכותרת. גם לתמונות שכבר קיימות, אם נכנסתם לעריכת התמונה אם לא ביצעתם שום פעולה, אם תלחצו על כפתור העדכון, תופיע המסגרת והכותרת.
האם הן יראו בבלוג באותו אופן שהן נראות במסך העריכה? כנראה שלא, צריך לבצע התאמות ב-CSS של התבנית.
ג. התוספים מאורגנים בצורה הרבה יותר נוחה. בחלק העליון של העמוד מופיעים התוספים הפעילים. מתחתיו כאלו שכיביתי כרגע ומתחת לזה מופיע איזור שבו מופיעים תוספים מכובים ולא פעילים – כאלו שלא היו פעילים בשבוע האחרון. מיד אחרי השדרוג זה הפך למשמעותי. במהלך השדרוג כיביתי את כל התוספים וכשבאתי להחזיר אותם לפעילות לא הייתי בטוח לגבי כמה אם הם פעלו בעבר (יש לי הרבה מותקנים בבלוג). החלק שהציג את תוספים לא פעילים (כאלו שלא היו פעילים בשבוע שעבר) עזר לי להבחין באלו שבהחלט לא צריך להפעיל מחדש.
ד. בפינה השמאלית העליונה התווסף כפתור "טורבו" שמאפשר עבודה מהירה יותר. באמצעות gears נשמרים קבצים על המחשב המקומי וכך העבודה בבלוג אמורה להיות קלה יותר. אני לא מרגיש בהבדל משמעותי, החיבור שלי לרשת תמיד היה מהיר והמחשב המקומי תמיד איטי.
השימוש ב־gears מיותר. מדובר בפיצ'ר פנימי של פיירפוקס החל מגירסה 3.0.0. אני מאד מקווה שבגירסה הבאה ישתמשו ב־API של HTML5 (מה שפיירפוקס מממש) ולא בזה הקנייני של גוגל.