האתר הכי מדהים באינטרנט
נתחיל מהדבר המגניב:
האתר הכי מדהים באינטרנט, או כפי שהוא מכונה The Most Amazing Website On the Internet (על שם הדומיין עליו הוא יושב themostamazingwebsiteontheinternet.com) הפך לבאזז ויראלי ברשת וכרגע ניתן למצוא לביטוי כ-10,000 איזכורים בגוגל, אשר כולם מקשרים על הביטוי הזה אל האתר המדובר.
ובמה מדובר? באתר שיש בו הכל: אנימייטד גיפס, קובץ מידי, חתולים מרקדים, רקעים מנצנצים. כזה שאתה אומר, אפילו אם הייתי מנסה בכוונה לבנות כזה אתר, לא היה יוצא לי כזה אותנתי (לדעתי האישית האתר חסר את התינוק המרקד וסקריפט של שלג).
האתר, שלפי חלק מהכיתובים, הוא כנראה תרגיל במסגרת לימודים, הפך לויראלי ובטח עוד תראו קישורים אליו במקומות שונים.
נמשיך אל הלא מגניב ובעניין דומה:
לפני שבוע מר קפלן הראה לי אתר חדש של מכר שלו ורבותיי, אני אומר לכם שאם הייתם רואים את האתר הזה, הייתם יודעים שניצב מולכם האתר הכי מחורבן שאי פעם תראו.
אנסה לטשטש פרטים וגם לא אקשר אל האתר מפאת כבוד המעורבים ובעיקר מפאת כבוד הלקוח שאינו מתמצא מספיק כדי לדעת איך לא ליפול בפח של מי שמציג את עצמו כחברה לבניית אתרים ומספק תוצר כזה.
אותו לקוח שילם ה ר ב ה מאד כסף עבור האתר. לא אנקוב בסכום המדויק, אבל בואו נגיד שזה סכום שהיו גובים מכם על אתר תדמית ותוכן במערכת ניהול תוכן פופולרית + עיצוב + התאמה למנועי חיפוש + הזנת תכנים + אחסון לשנה ראשונה.
מתחשק לכעוס על הלקוחף, אך למרות שידוע שהלקוח תמיד אשם – במקרה הזה הוא לא. מאיפה לו לדעת.
במפגש WebsPanel האחרון (מפגש בוני אתרים) ניסינו לדון במצב בשוק בניית האתרים בי שראל בו ישנם בוני אתרים (אנשים מאד צעירים בדרך כלל) שמורידים את המחירים מאד נמוך מצד אחד ומצד שני נותנים אתרים רעים שלא משרתים את הלקוח ואפילו מביכים אותו. באותו מפגש, הנימה היתה בעיקר פסימית. לא נראה שניתן לעשות משהו שישנה את המצב.
הניחוש שלי שהישראליות היא גורם מכריע בסיפור. הרצון למצוא את הזול פוגש את הקומבינה, ויאללה רובוטה.
אני מציע למי שעומד לקבל עבודה מחברה לבניית אתרים ואין לו ניסיון או הבנה באינטרנט, שקודם כל יסתייע במכר שקצת מבין וראה עולם. מלבד זאת, רצוי לבקש סקיצה, לראות דוגמאות של אתרים קיימים ולקבל הדגמה והסבר מפורט.
זה כמעט מיסטי למצוא פרסומת ללייב סיטי מתחת לפוסט הזה.
יופי של פוסט. האיר את עייני
רק חבל על הפרסומת הסוף הפוסט, שבעצם "יוצאת חוצצ" נגד דברייך
והמצב בזירת החאפרים עוד טוב בהשוואה לשרלטנים, שלוקחים הרבה כסף. אני מדבר על עשרות אלפי שקלים בשביל אתרים שניכר שעבדו עליהם פחות משבוע. אני חושב שלא רק שאין מה לעשות אלא שלא כדאי לעשות – חבל להתאמץ ולא צריך להתכופף. לבוני האתרים הטובים כדאי, אם כבר, להעלות מחירים כדי לבדל את עצמם.
ארז,
אין ספק שהשוק בו אנו פועלים הוא שוק בעייתי עד מאוד ויש לכך יותר כמה סיבות:
חסם הכניסה לשוק הוא נמוך יחסית – אנשים בתחילת דרכם מגדירים עצמם כאנשי מקצוע ומציעים שירותים אף-על-פי שאין ביכולתם לעמוד בהבטחה אותם הם מייצרים.
הלקוחות שלא מבדילים בין גלישה באתרי אינטרנט לבין התהליך המקצועי של בנייתם
ספקטרום רחב של פתרונות במחירים שונים שעל-פניו כולם עונים על הדרישות של הלקוח. לקוח יקבל הצעות מחיר בטווחים רחבים (X עד פי 10) ואין לו את הכלים להעריך את התוצאה שיקבל
כל אלו מביאים למצב בהם ההחלטה על-פי רוב תילקח ממקום של מחסור בידע ומידע ולכן הסיכויים לקחת החלטה נבונה אינם גבוהים.
אני חושב שהדרך להתמודד עם כך היא שילוב של כמה גורמים בראשם סיוע ללקוחות לקחת החלטה מושכלת יותר על-ידי הרחבת המידע שעומד לרשותם וכן סיוע להם להבין את תהליך העבודה המקצועי הנכון שיוכל לתת להם תוצאה טובה ברמת סבירות גבוהה.
אני לא בטוח שלהתסתייע במכר מהתחום בהכרח יפתור את הבעיה, אם אתה ארגון שמתכוון להוציא הרבה כסף על פעילות אינטרנט נכון יהיה לקחת גורם מקצועי שיוביל את התהליך (אם מבית ואם מבחוץ) ובמידה ואתה גוף קטן יותר, עליך להקפיד על מספר כללים בתהליך הבחירה של ספק ולהבין שהעיקרון של "זול זה יקר" תופס בתחום הזה באופן מובהק.
לפני מספר חודשים הפקנו חוברת שנושאה 10 טעויות נפוצות בפרוייקטי אינטרנט ובבלוג שלנו אנו מנסים לספק ללקוחות פוטנציאליים כלים להתמודד עם התהליך כשיש להם יותר מידע אבל אין לי ספק שזו טיפה בים לעמות מה שנכון וצריך לעשות.
ג'ואי
אחח, גוטמן יד בראש. אני חושבת שלא ראיתי את הפונט הזה בשימוש מאז הגשת העבודה בטבע בכיתה ו'.
I was saying…
אותה התופעה של צעירים שמציגים מחירים שקשה להתחרות בהם, אבל עושים עבודה רעה קיימת גם בתחום קידום האתרים.
לצערי לקוחות ישראלים לרוב יעדיפו את המחיר הזול על פני איש המקצוע המוכח והמנוסה.
אבל כמו שאומרים – מה שעולה בזול, בסופו של דבר עולה ביוקר.
ג'ואי, הקישור שהוספת בתגובה, שבור.
אני חושב שאירגונים עושים וימשיכו לעשות טעויות. ארגון שיכול להרשות לעצמו לעבוד עם חברה כמוכם, נטרקאפט, שתנחה אותו בכל השלבים, GUI, חוית משתמש, שימושיות וכו' – רצוי שיעשה זאת ויסתייע בגורם מקצועי שילווה אותו.
(ועדיין, גם עם ליווי מקצועי ארגונים ימשיכו לעשות טעויות כי זה חלק מה-DNA שלהם ותהליך קבלת ההחלטות, בדרך כלל).
אני חושב שהבעיה היא ברמת ה-SMB והלקוחות הפרטיים שאינם יכולים להוציא כסף רב על מישהו שילווה אותם בתהליך.
אני מוצא בעיה אחרת. בנוסף לכל הגורמים שג'ואי העלה (והחמור בהם, אולי, הוא הלקוח עם הפיצ'רוזיס שרוצה שהאתר החדש שלו ישלב את פייסבוק, טוויטר, פליקר ו-אבוי- תפוז אנשים) היא העובדה שרבים מאותם לקוחות פונים בו זמנית לחברות אינטרנט גדולות ול"חאפרים" בו זמנית, מקבלים מאותם "חאפרים" הצעות מחיר נמוכות יותר, ואז מצפים מהחברה הגדולה להשוות מחירים.
אני נמצא כיום בחברה גדולה כזו, שלעתים – לפחות כך אני מרגיש – נאלצת להוריד את המחיר בצורה דרסטית כדי לקבל פרויקטים שאחרת ילכו לאחד מאותם "חאפרים", מה שבהכרח הופך את תהליך הפיתוח לכמעט בלתי אפשרי עוד בתחילתו.
אין ספק שיש פה מן היריה ברגל. תחום מערכות ניהול התוכן משווק באופן כזה שמבטיח הבטחות ללא כיסוי, על יכולת בניה עצמית, חוסר צורך בידע טכני וכו'.
על הלקוחות להבין שגם בתחום בניית האתרים יש מקצוענים ויש חובבנים. תיאורטית, אני יודע לערבב מלט, חול וחצץ, על מנת לקבל בטון. מעשית, אם אני אבנה בית עבור מישהו, הוא יצטרך להיות אמיץ מאוד.
מצד שני, חברות גדולות ומכבודות בשוק המקומי, שבונות אתרים כמו אחרון החובבנים, ומתמחרות אותם כמו ראשון השרלטנים, לא עושות טוב לאף אחד (ולמרבה הצער, זה קורה לא מעט). אני מסכים לחלוטין עם ג'ואי, שליווי של התהליך ע"י גורם אחראי, עשוי לחסוך הרבה מאוד כסף, ובייחוד – כאבי ראש. כמובן שגם כאן חסם הכניסה הוא נמוך והבעיה עשויה להיות זהה.
לינווייט מקיימת תהליך שכזה לשוק הדרופל. אנחנו מספקים שירותי ייעוץ וליווי עבור לקוחות ועבור ספקי שירות אחרים, על מנת להבטיח את הצלחתם של פרוייקטים, גם אם אינם מבוצעים על-ידינו. חשוב לנו שהקולגות שלנו יצליחו בעבודתם, משום שכפי שמשתמע מהתגובות לעיל – לשוק שלנו יש שם בעייתי, מפני שמרבית השחקנים בו אינם מקצוענים.
ארז, יכול להיות של-SMBs אין תקציב לליווי מתמשך, אבל דווקא משום שאתר איכותי עשוי לעלות לא מעט, כדאי להסתייע בגורם כזה, כדי שגם המעט שתוציא, לא ילך לפח.
כל התגובות כאן שכחו לציין את שלוקחים סכום נמוך וכן עושים עבודה טובה !
יש כאלה !
כמובן שיש מקרים הפוכים ש"חברות על" עושות אתרים איומים
ואני לא מדבר על חברת "עמודי כסף"
יש מקרים לשתי הכיוונים, נכון שמאוד קל לאדם שקצת מבין להקים היום אתר כמעט לבד ללא עזרה של מישהו חיצוני.
אבל קיימים הרבה אנשים שחושבים שאינטרנט זה מקום מפגש ואם הם רק יבנו אתר כולם כבר יבואו לבקר אותם, מה שבאמת רחוק מהמציאות.
לרוב האתרים שנבנים בסכומים אסטרונומיים אין בכלל זכות קיום מראש.
הם לא תורמים כלום, לא לאינטרנט לא לבעל האתר (אולי אפילו מזיקים לו) ורק למי שבנה את האתר ושלשל לעצמו כמות מזומנים לא קטנה.
אבל אין מה לעשות תמיד יהיו שרלטנים.
לפני זמן מה תרגמתי מאמר שמסביר למה אי אפשר באמת לבנות אתר אינטרנט ב 3000 שח.
)
רב הפרנסה מגיעה מלקוחות ה SOHO וה SMB ומעט גם מה Cooperate.
ה"מלחמה" היא בילדים ובאחרים שמציעים אתר אינטרנט ולמעשה מגישים אתר שלא עומד בשום מבחן של שימושיות, הנעה לפעולה, תכנון ותאימות תקנים.
יש רעיונות? (לי יש אבל אני צריך לדעת שיש קהל
וטיפה אומר לדיון רציני…
העיקר שהאתר "הכי מדהים באינטרנט" עומד בתקן.
מה לא ?
אופס… התכוונתי "הומור" ולא "אומר".