מישהו מניח רעפים נוצריים בג'ומלה ושימושיות
איך אומרים בג'ומלה בעברית האתר פעיל? האתר לא לא אינו פעיל.
בהגדרות הגלובליות באתרי ג'ומלה, קיים שדה הנקרא: Site is offline ולו שתי אפשרויות Yes/No. בהזדמנויות שונות כאשר שדה זה תורגם לעברית, הוא הופיע כ: האתר אינו פעיל: כן/לא. כלומר, כדי לציין שהאתר פעיל יש לסמן שהאתר לא אינו פעיל.
כמדומני שעד גרסת ג'ומלה 1.5, בכל הגרסאות היה קיים באג שגרם לתרגום של ממשק הניהול בעברית להחליף שתי מילים קטנות, את כן ואת לא (כלומר בכל מקום שרצית לסמן "כן" היית צריך לבחור ב"לא). אם נחזור לעניין השדה הקודם, כדי לציין שהאתר פעיל, היה צריך לכאורה לעשות מעין חישוב בראש של: האתר לא לא אינו פעיל.
בדיונים על יתרונות וחסרונות ג'ומלה מול וורדפרס, הרבה פעמים אני קורא שמציינים את ממשק הניהול ואת עורך התוכן של וורדפרס כמעולים, פשוטים ומאד מובנים למפעיל האתר. לי קשה להסכים עם טענה שלמעשה אומרת שמבחינת שימושיות וחווית המשתמש וורדפס עולה בהרבה על ג'ומלה – צריך לזכור ש(עד לאחרונה) המערכות פנו לקהלים שונים. ג'ומלה, כמערכת לבניית אתרים, מכילה הרבה יותר (ה-ר-ב-ה) אפשרויות וגמישות שהופכים אותה לפחות מובנת למשתמש הלא מקצועי. וורדפרס כמערכת לניהול בלוג, היתה ממוקדת ולכן הציגה בקלות פשטות ידידותית. כעת, כאשר וורדפרס הופכת להיות יותר ויותר מערכת לבניית אתרים ולאו דווקא מערכת לבלוגים, היא תהפוך לעמוסה באפשרויות ויכולות והאתגר של המפתחים יהיה להצליח לשמור על ממשק ניהול שיקצור שבחים על קלות השימוש בו.
השנה האחרונה עמדה אצלי בסימן שימושיות ונגישות. שני הנושאים שאיכשהו תמיד עמדו אצלי בשורה אחת עם "ישיבת גיבוש קונספט עיצובי" וכל מיני דברים שנעשים כדי שאפשר יהיה לנפח תהליכים ולקחת יותר כסף, הפכו פתאום שניהם עבורי, לחשובים ומסקרנים. דבר ראשון שעשיתי היה לאסוף בלוגים ישראלים שכותבים על נושא שימושיות וחווית משתמש. אלו הם הבלוגים שהוספתי לקורא הרסס שלי, חלקם פעילים פחות אך עדיין שווה לקרוא פוסטים ישנים בהם:
- עיצוב שמיש – אמיר דותן, ארכיטקט חוויית משתמש בחברת הייעוץ Lab49
- Usability Talking – מורד שטרן, יועץ הניו מדיה של הממשלה
- פשוט. שימושי – ברק דנין, הבעלים והמנכ"ל של Uniq UI
- לחצתי, עכשיו מה? – אמיתי טוויטו, ארכיטקט ראשי של נענע10
- ממשק משתמש, נגישות וכל מה שביניהם – טליה אבירן, מנהלת צוות ממשק משתמש במשרד החינוך
- UX (re)view – רן לירון, מעצב ממשק וחויית משתמש בחברת מטריקס.
אני בכוונה לא מזכיר כאן את נטקראפט בייטס, הבלוג של נטקראפט, היות וזה לא בלוג אלא מדור מאמרים אקראיים וכשהם ירדו מעץ הקורפורייט המהוקצע שהם טיפסו עליו ויתחילו לדבר בנימה אישית ולא בגוף שלישי נסתר, אהיה מוכן לכנות את זה בלוג.
בתאריך 5/10/2010 יתקיים בשפיים הכנס השנתי של חווית משתמש ישראל. כדאי להיכנס לאתר הכנס כדי לראות מי הדוברים ובמה העניין. מי שעדיין לא נכנס לעולם חווית המשתמש והשימושיות, יש מסלול מתאים לאלו שאינם "מומחים" בנושא (אני אהיה שם…). קוראי הבלוג יכולים לקבל 15% הנחה (בשווי 111 ש"ח) בהרשמה לכנס. יש להזין את קוד הקופון: wecms בעת ההרשמה, כדי לקבל את ההנחה.
למי שניסה לקנות עם הקופון ולא הצליח – היתה לנו תקלה והיא עכשיו תוקנה וניתן לרכוש את הכרטיס בהנחה של 15%, כפי שכתוב כאן למעלה.
הבאג שאתה מדבר עליו, ממש לא מחליף שתי מילים קטנות, אלא בסה"כ מציג אותן בסדר הפוך.
כלומר, מדובר בבאג בויזואליות ולא בלוגיקה או בתרגום.
אבל למה אתה לא ממליץ על:
תרגום אחר
צורה שונה לביצוע הoffline
או על משהו אחר – כמו למשל להסביר למה יש פה שימושיות לא טובה או איך כל זה קשור לוורדפרס, לשאר האתרים שאתה מדבר אליהם או למקורות הכנסה אחרים…

?
בשורה התחתונה, הנה מה שאני הבנתי:
הנה צילום מסך של אחת ההגדרות הכי פחות שימושיות בג'ומלה (מהבחינה שפשוט לא משתמשים בה).
והנה פרסום של כנסים
הנה קופון
אהה… הנה באנר של גוגל…
A perfect reply! Thanks for taking the trloube.