כדאי לשים אליהן לב – 11.6.07
שימו לב: עדכנתי את הסקירה מתאריך 3.6.07 - תיקנתי קישורים והוספתי תוכן.
את openEngine מאד אהבתי. כל כך אהבתי שהתחלתי לתרגם אותה. זו מערכת CMS בינונית עם אפשרות לריבוי שפות וממשק ניהול יפה ויעיל. חשוב לי לציין כאן את ממשק הניהול היות וזו בהחלט יכולה להיות מערכת עליה ניתן לבסס שירות בניית אתרים עבור לקוחות קטנים ובינוניים. להבדיל ממערכות אחרות, זו בהחלט מערכת שניתן לתת ללקוח כמוצר.
די אהבתי אותה עוד לפני שראיתי את אפשרויות העיצוב עבורה, אחרי שראיתי את מערכת ניהול התבניות עבור הדפים השונים (לכל דף ניתן ליצור תבנית מעט שונה) – אז כבר הייתי מרוצה. הנה תראו אותה בפעולה כאן, וכאן וכאן וכאן וכאן – נראה נחמד לא?
תרגום המערכת הוא קל מאד ופשוט (עברית ו-RTL). הבעיה היחידה היא שהמערכת בגרמנית וזה קצת עושה את הענין למורכב. אם יש כאן גרמנים שרוצים לעזור, אשמח.
המערכת מותקנת עם מספר מודולים בסיסיים כגון מפת אתר, RSS, ניוזלטר (לא כל כך בסיסי הא?) ויכול להיות שעוד תוספות שמפאת עניין הגרמנית לא קלטתי.
ThinkEdit היא מערכת CMS קטנה מאד אך חמודה. אין לה עיצובים רבים להורדה או מודולים ותוספות. היא מאפשרת ליצור תכנים ולהציגם בהיררכיה ומאפשרת ליצור קשרים בין דפי תוכן שונים ובין דפים תוכן וקבצים. היא קלה להתקנה והפעלה. יש לה ממשק מענין עם חלון Debug המציג שגיאות וסטטוס עבור כל פעולה.
SilverStirpe היא מערכת CMS טובה עם קריצה למראה web 2.0. מי שחיפש ממשק ניהול יפה, פשוט ומרשים שינסה את המערכת הזו. הנה דמו של המערכת. בתחתית העמוד יש פס ועליו רשום CMS – לחצו על קישור זה כדי להכנס לממשק הניהול (כדאי).
אם מישהו מתרגם לעברית, אשמח לדעת…
תגיד, באמת חסרים דוברי גרמנית בסביבתך?
בעצם, עדיף שלא ידעו. בכל זאת תוצרת גרמניה. אם אתה חושב שזה יעצבן את הייקים, אולי אני אמצא אצלנו איזה דובר גרמנית שישמח לעזור (לעצבן את הייקים)…
וברצינות – יש לי חבר שמדבר גרמנית שוטפת ועוסק בתרגום. אם אתה רוצה שאני אקשר ביניכם, תגיד.
היי,
בנוסף לכל מה שכבר כתבת, הייתי מציע לך לעשות סקירה קצרה על מערכת ניהול התוכן e107.
http://e107.org/news.php
מערכת חזקה ביותר, שכבר התחלתי לתרגם לעברית, ואף הסבתי כמה תבניות עיצוב ל-RTL.
נתקלתי בה בטעות ואהבתי מאד, למרות שלא השתמשתי בה בסופו של דבר כי הייתי חייב משהו זמין עם עברית מלאה.
אבל בקרוב זה יהיה המצב גם עבור e107.
יום טוב!