שיחה ההאקר Emad
11 באוגוסט 2012 – 21:50 | 31 תגובות

קבוצת ההאקרים הפועלת תחת שמו של אימעד מורניה, RememberEmad, ופרסמה כי פרצה לשרתי חברת ההוסטינג WebGate, פרסמה היום קובץ נוסף ובו כ-500 פרטים נוספים ובהם שמות משתמש וסיסמאות של אתרים שאוחסנו ב-WebGate. נראה כי העימות בן קבוצת …

המשך קריאה »
geek

חנון זה מגניב. תרבות החיים האינטרנטית-טכנולוגית-גאדג'טית. הדברים שמבדילים את הנערים מהגברים.

הרשת

סיפורים מהרשת, בעיקר זו הישראלית. מה קורה, מי קורה ולמה קורה.

וורדפרס

בעיקר תבניות מתורגמות לעברית ולפעמים דברים שקשורים לבלוגים ובלוגרים.

מערכות ניהול תוכן

על מערכות ניהול תוכן באינטרנט, בעיקר חינמיות ובעיקר בעברית. כלים לבניית אתרים, פורומים, גלריות ועוד.

פלטפורמות חברתיות

על רשתות חברתיות, כלים לבניית רשתות ופלטפורמות חברתיות וכל מה מכונה web 2.0

ראשי » הסיפור המרכזי, מערכות ניהול תוכן

אתרי לוחות ואינדקסים – יש לנו את הטכנולוגיה

מאת Erez Wolf בתאריך 11 בספטמבר 2008 – 9:5926 תגובות

עבור מי שמחפש פתרון CMS לאתרי לוחות ואינדקסים קיימות מספר מערכות שכל יעודן הוא לאפשר לך להקים אתר לוחות (ולא יותר מזה).

בין מערכות אלו אפשר למצוא את Freeglobs שתרגמתי ושחררתי (כתבתי עליה כאן) והיא משמשת אותי עבור אינדקס מערכות CMS בעברית – אני לא יכול לומר שאני מרוצה ממנה או חושב שהיא טובה…
בנוסף קיימות מערכות פופולריות כגון  PHPLD, מערכת אינדקסים בקוד פתוח מבוססת php שאינה חינמית אך לא יקרה מדי וגם eSyndiCat שיש לה גרסה חינמית (וגם אחת שלא).

לג'ומלה יש את הרכיבים, אנחנו יכולים לבנות את זה

היות ואף פעם לא כתבתי כאן על ג'ומלה, זו הזדמנות טובה להזכיר אותה.
Joomla, שכעת חוגגת יומולדת 3, היא כנראה מערכת לבניית האתרים הפופולארית בעולם וכעת בגרסה החדשה שלה, גרסה 1.5, היא מציגה מערכת ניהול תוכן ובניית אתרים מעולה. מאז שעברתי להשתמש רק בגרסה החדשה אני כל יום יותר ויותר מתרשם מגרסה זו ומרוצה ממנה. זו פשוט מערכת מצויינת.

היות וג'ומלה זוכה לפופולאריות עצומה, יש לה קהילת מפתחים גדולה מאד שבזכותה מתווספים כל יום רכיבים ותוספים חדשים הזמינים עבור המשתמשים. בין הרכיבים הרבים ישנם גם רכיבים ליצירת אתרי לוחות ואינדקסים שחלקם טובים מאד ובהתחשב בכך שהם משתלבים במערכת ניהול מצויינת זהו הפתרון טוב עובר אתר תוכן המכיל גם אינדקס (או להפך).
אסקור חלק מהרכיבים הקיימים:

SOBI2

זהו רכיב ליצירת אינדקס עסקים מאד פופולרי וחינמי לגמרי. יש לו אפשרויות רבות עבור אפיון כרטיס העסק ושדות מותאמים אישית, יצירת הקטגוריות, הרישום והמאפיינים הכללים.
היתרונות הגדולים שלו הם הקלות היחסית ביצירת שדות מותאמים אישית, שילוב במערכת ה-SEF (כתובות משמעותיות, למשל URL בעברית), העובדה שהוא חינם ומאד פופולרי, כך שהוא מתקדם ומתעדכן כל העת.
החסרונות של הרכיב הם תבניות העיצוב המקוריות שלו, שהן מכוערות להפליא. ניתן עם ידע ב-HTML לשנות ולהתאים את התבנית הכרטיס כך שתראה פחות דוחה. כמו כן, ממשק הניהול שלו לא ידידותי וקשה למצוא בו חלק מהפרמטרים.
לרכיב קיים תרגום זמין בעברית.

לפני מספר ימים, לאחר יציאת שירות גוגל מפות בעברית החלטתי שאני חייב להטמיע את השירות הזה באחד מרכיבי האינדקסים. בחרתי ב-SOBI2 במטרה להטמיע בו את המפות, כך שמפה רלוונטית תוטמע ותוצג בתוך כרטיס העסק (העסק מוצג על המפה, כאשר מספר הבית, הרחוב והעיר נשאבים מתוך פרטי העסק ודינאמית מועברים למפה). התעמקתי ב-API של גוגל מפות וכשהגעתי לסיום שלב הביצוע גיליתי שהשירות עדיין לא תומך באפשרות GEOCODING עבור ישראל.
מה המשמעות? לגוגל מפות יש שתי אפשרויות לאתר נקודה על המפה, אחת היא לפי קואורדינטות (מה שלא רלוונטי עבור הטמעה באתר אינדקסים שבו הגולשים מזינים את פרטי העסק). האפשרות השניה, אשר נקראת גאוקודינג, היא איתור נקודה על המפה לפי כתובת – מאד רלוונטי לכל אתר אינדקס ואפילו יוצא מאד מגניב ושימושי אך לא נתמך עדיין עבור ישראל.

כך, אמנם לא הצלחתי עדיין ליצור את מוצר האינדקס האולטימטיבי עבורי (עם מפה דינאמית!) אבל בסוף מכל המשחקים האלו, יצא אינדקס חברות לבניית אתרים שהחלטתי להעלות לרשת (הוא עדיין לא גמור, אסיים אותו ביום מן הימים).
זה האינדקס וזהו כרטיס עסק לדוגמא.

Bookmarks

זהו רכיב ליצירת אינדקס אתרים חינמי. הוא מאפשר לגולשים להוסיף אתרים לאינדקס ומספק כלים רבים למנהל האתר עבור אפיון כרטיס התצוגה, הקטגוריות וניהול האתרים הרשומים באינדקס. עבור מנהל האתר הוא מאפשר לבצע בדיקות ולידציה על כל האתרים הרשומים באינדקס (לאתר אתרים שאינם קיימים יותר או כתובות שגויות ולהסיר אותם מהאינדקס) וכן פעולות אוטומטיות נוספות, כגון הוספת תמונת מסך מוקטנת לכל האתרים הרשומים ועוד.
לרכיב קיים תרגום זמין בעברית.

לפני כשנה וחצי השעשעתי עם הרכיב איזה לילה (רק אני והוא) ובסופו יצא אתר אינדקס אתרי הורדות, שפשוט שכב לו ברשת. אף פעם לא ממש התעסקתי בו, הוא פשוט שם. הוא הגיע ל-3000 כניסות יחודיות ביום ו-PageRank 6. אם מוצאים את הנישה הנכונה לאינדקס, זה פשוט עובד. (מה עושים עם כל הטראפיק שמגיע? עם טראפיק תמיד יש מה לעשות).
זהו האינדקס בעברית.

Mosets Tree

זהו כנראה רכיב האינדקסים הטוב ביותר עבור ג'ומלה. הוא מאד פופולרי, חזק מאד, בעל אפשרויות רבות מאד מה שהופך אותו למעט מורכב. באתר העולמי של ג'ומלה נעשה שימוש ברכיב עבור קטלוג התוספים והרכיבים. הרכיב אינו חינמי ועולה 119$, גם לא יקר יותר מדי. עבור קטלוג רציני (ומסחרי) הייתי ממליץ עליו.
באתר ג'ומלה ישראל נעשה שימוש ברכיב עבור קטלוג התוספות והרכיבים המתורגמים לעברית.

רכיבים יעודיים

בנוסף קיימים רכיבים ב-Joomla עבור אינדקסים ייעודיים לשימושים ספציפיים, למשל ליצירת אתר נדל"ן. הנה מספר רכיבים מרכזיים:

JMovies – רכיב ליצירת אתר שהוא אינדקס (ספריית) סרטים. לרכיב קיים תרגום זמין בעברית. הוא לא ממש IMDB אבל עבור ניהול מידע על סרטים הוא לא רע. הדגמה

Seyret – לא בדיוק רכיב אינדקס, יותר רכיב לאתר יוטיובי המאפשר לגולשים להוסיף סרטוני וידאו. לרכיב קיים תרגום זמין בעברית. דוגמא לשימוש בעברית.

Adsmanager – רכיב ליצירת לוחות קח-תן (לוח יד שניה). דוגמא לשימוש בעברית.

DOCman – רכיב ליצירת אינדקס הורדות (מנהל הורדות). קיים לרכיב תרגום זמין בעברית. דוגמא לשימוש בעברית.

Hot Property – רכיב ליצירת לוח נדל"ן. רכיב בתשלום. הדגמה

jReviews – רכיב ליצירת סקירות, המלצות הגולשים וחוו"ד. הרכיב תשלום. הדגמה.

קרא פוסטים נוספים בנושא זה:

שתף את הפוסט בטוויטר

26 תגובות »

הוסף תגובה!

עליך להיות מחובר כדי להוסיף תגובה.

126 queries in 0.242 seconds.