BoGo Lights
Bogo משמעותו buy one, get one – על כל מוצר שתקנה, אחד נוסף ימסר לתרומה. Bogo light הם פנסים סולרים ידידותיים לסביבה אשר נתרמים לעולם השלישי על מנת לשפר את איכות החיים של הפרט.
תרגום מהאתר
שני מיליארד איש החיים במקומות מתפתחים בעולם, מתבססים על נפט, נרות ופנסים עם סוללות לשימוש חד פעמי לצורך תאורה בלילבה. מלבד היותם יקרים, מסוכנים ופוגעים בסביבה יש להם גם השפעה שלילית על בריאות חינוך ובטחון אישי.
bogo lights הנו אמצעי תאורה זול ובטוח, ידידותי לסביבה שמטרתו להביא לשינוי, גם אם קטן, בחינוך ואנלפבתיות, איכות הסביבה, בריאות ובטיחות, עוני והוצאות מחיה והעצמת נשים.
BoGo lights עולה 25$ וכאמור במחיר זה נשלח פנס נוסף כתרומה וניתן לבחור לאיזה ארגון ומדינה ישלח הפנס (מוזר שבין רשימת הארגונים הזקוקים לתרומה מופיעים גם US troops באפגניסטן ועירק…).
בקיצור, האירו את העולם.
קרא פוסטים נוספים בנושא זה:
- לא נמצאו רשימות נוספות
הי ארז,
מזה חודשים אני עוקב אחרי הבלוג המעולה שלך, אז הנה הזדמנות להודות לך.
לגבי BoGo – אמנם יוזמה ברוכה, אבל לדעתי יש חלופה טובה לקונספט של הפנס הסולארי, וקצת מפליא שהאתר הנ"ל לא מציע אותה (ואולי לא מפליא אם הם יצרני הפנס).
לפנס סולארי יש סוללות נטענות, מסוג ניקל מטאל הידריד או ניקל קדמיום (תרכובת רעילה מאוד), שאמנם ניתן למחזרן אך ניתן להניח בסבירות גבוהה שבארצות עולם שלישי אין מערכת לאיסוף ומיחזור הסוללות. עם השלכתן והטמנתן בקרקע, לכל סוללה כזאת, אפילו סוללת אצבע, פוטנציאל לזיהום של אלפי ליטרים של מי תהום.
החלופה טובה בהרבה – פנס קינטי,(Shake flashlight) ללא סוללה וללא תלות בשמש. ברשותי מספר פנסים כאלו ואני יכול להעיד שניעור של 2 דקות מספק אנרגיה ל 10 דקות או יותר.
אלו פנסים אטומים למים והמנגנון המיכני אמין להפליא. נראה לי שהיכולת לטעון את הקבל באופן מיידי הופכת את הפנס לשימושי ביותר בתנאי עולם שלישי. אגב, גם הפנס הסולארי וגם הפנס הקינטי פותחו בזכות טכנולוגיית תאורת LED שהתקדמה מאוד בשנים האחרונות, ומציעה צריכה נמוכה מאוד (
אופס, משום מה הסייפא נחתכה…
LED – פחות מ 5% צריכת אנרגיה לעומת תאורת להט.
בנוסף מחיר הפנס הקינטי נמוך יותר ( $10-15) ועלות החלפת הסוללות נחסכת – מה גם שלא בטוח שיהיה ניתן להשיג סוללות נטענות בכל מקום בעולם השלישי.
תודה גלעד על המחמאות.
פשוט מאד אהבתי את השם BOGO, אבל הפנס הקינטי בהחלט נשמע יותר נכון.
חשבתי שנכון לציין את הפנס (BOGO) לאו דווקא בגלל האיכויות הגיקיות שלו, אלא בגלל הקונספט עצמו של שיפור איכות החיים עבור האדם הפרטי באמצעות טכנולוגיה.
לפני זמן מה, תורם מחו"ל רצה להרים פרויקט לרווחת ילדים בעזה באמצעות טכנולוגיה, ונשאלתי מה דעתי על קניית מחשבים לילדים.
עניתי מעט בספקנות, אם פרויקט כזה באמת ישרת את הילדים או שינוצל למטרות אחרות.
אתמול כשקראתי שרבע מהתושבים ברצועה נותרו ללא חשמל, חשבתי שדווקא טכנולוגיה פשוטה ובסיסית (כגון פנס) היתה יכולה לשפר קצת החיים גם שם (בטח יהיה מי שיגיד שזה ישמש לחפירת מנהרות וביצוע פיגועים, אני נאיבי ומעדיף להאמין שזה יכול לשמש לקריאת ספרים וביעור אנלפבתיות).
גם אני מתפעל כל פעם מחדש איך מרימים פרוייקטים מקסימים דרך האינטרנט. לא מזמן שמעתי על מרכז טכנולוגיה למען טיבט –
Tibetech.org, שם בחור ישראלי מרכז פרוייקטים של התקנת מערכות סולאריות עבור כיתות מחשבים בכפרים.
חלק מהפרוייקטים כוללים חיבור אינטרנט לוויני שמקבל חשמל ממקור סולארי. בתור מהנדס חשמל ומערכות סולאריות ממש מתחשק לעזוב הכל וללכת לתרום חודש לטובת העניין.
בנוגע לעזה, אני מסכים איתך. כמה חבל שהמציאות כל כך קשה. אני תוהה אם יהיה ניתן לשקם את היחסים בינינו לבינם אחרי שהשלום יבוא ( במהרה בימינו)
שלום
הגעתי לכאן במקרה…
אני מחפשת לקנות פנס סולרי עבור בדואים בסיני
אשמח לאינפורמציה
תודה
נעמי