כמה מרוויחים אנשי SEO והקשר לקורסים לקידום אתרים
פבל, אחד מאלו שיודעים לעשות בלוג, כותב על עולם קידום האתרים בצורה מעמיקה ומקיפה. פבל ערך סקר שכר לתחום מקדמי האתרים ופרסם את תוצאות הסקר בבלוג שלו (ענו על הסקר 150 מקדמים).
למרות שהסקר אינו מדעי ועלולים להיות אי דיוקים, אתייחס לתוצאות הסקר בתחושה אישית שהוא אינו רחוק מהמציאות.
כדאי לקרוא את הפוסט ואת הניתוח של פבל לסקר (למשל, על השוני של הבדלי המשכורות בין גברים ונשים בתחום הקידום לתחומים אחרים). הסקר מוצא כי המקדם הממוצע בישראל הוא זכר בגילאי 23-27 עם 1-2 שנות ניסיון ומשכורת של 5,000-8,000 ברוטו. (ההימור שלי לגיל הוא 25-35. כמובן שלסקר כזה יהיו הטיות רבות, צריך לזכור מי אלו שקוראים בלוגים ועונים על סקרים באינטרנט).
בנקודה זו ארצה לעצור ולהתייחס לקורסים לקידום אתרים.
יצא לי להיות נוכח באחד הקורסים המוכרים לקידום אתרים והקהל בקורס היה שונה מאד ממאפיין זה, להתרשמותי הרוב הגדול היה בגילאי 45-55 עם רוב לנשים. ההנחה שלי היא שרובם הגיעו מתחומי עיסוק שאינם קשורים לאינטרנט או קידום אתרים ובחרו בקורס כדי להחליף עיסוק לתחום שיש בו הרבה כסף (לכאורה).
אעשה חלוקה משוערת של הקהל בקורסים לקידום לאתרים:
- אנשים צעירים עם רקע בתחום האינטרנט (בניה, עיצוב, שיווק ברשת) שרוצים להרחיב את היצע השירותים שהם מספקים או לעשות שיפט לתחום ה-SEO.
- אנשים שרוצים לקדם את האתר שלהם ומעדיפים לעשות זאת בעצמם.
- אנשים שרוצים להחליף עיסוק אל תחום שמתגלגל בו כסף (החברים שלהם הלכו לקורסים של שוק ההון, מאותן סיבות)
שתי הקבוצות האחרונות מבזבזות את הכסף שלהן. אלו שרוצים לקדם בעצמם את האתר שלהם צריכים למצוא דרך (מורה פרטי? מישהו שילווה אותם?) ללמוד את התחום בהקשר ספציפי של האתר שירצו לקדם. הקורסים המוצעים (רובם) הם קורסים שאמורים להפוך את הסטודנטים למקדמי אתרים. אלו שבאים לתחום בשביל הכסף הגדול - חלקכם יצליח בוודאי, אבל זה לא כזה פשוט. אי אפשר ליפול לתוך העולם הזה משום מקום.
קורסים לקידום אתרים אינם זולים והמחירים נעים בסביבות 10,000-15,000 ש"ח לקורס. לפי הסקר, אם סטודנט ישקיע את רבע משכורת המקדם שלו עבור החזר על ההשקעה של שכר הלימוד, זה ייקח לו כמעט שנה להחזיר את סכום ההשקעה.
קרא פוסטים נוספים בנושא זה:
- לא נמצאו רשימות נוספות
זה בהנחה שמי שהולך לעשות קורס מקדם אתרים מחפש אחר כך עבודה בשכירות. יש המון (הרבה יותר מדי) כאלה שהפכו לעצמאים מיד אחרי הקורס, וגם מציעים על הדרך שלל שירותים אחרים. אלה, בלי בושה, בלי ניסיון ובלי לייצר קידום אמיתי, יכולים לקחת מעסק קטן סכומים שנעים בין 1,000 ש"ח לחודש ועד 3,000 ויותר – עם התחייבות למינימום חצי שנה וכו'.
כנראה שיש מי שישלם, כי מבדיקה שערכתי לאחרונה, יש כמויות עצומות של אתרים של חברות SEO. כמה מהן עדיין בחיים – שאלה טובה.
זה בדיוק אותו הדבר עם קורסים ללימוד בניית אתרים. בפועל מי שמצליחים להשתלב בתחום הם מעטים שהפרופיל שלהם שונה מאד מהפרופיל הממוצע של בונה האתרים.
בסופו של דבר, אנשי SEO טובים מרוויחים הרבה יותר מ-8,000, אם הם טובים. אבל אם אתה לא מגיע עם אהבה וכשרון למקצוע, אתה לא תשרוד ובטח שלא תהפוך לטוב במקצוע.
שמע, השקעה עם החזר תוך שנה, לא נשמע כזה איום נורא. את ההשקעה על קורס לינוקס, החזרתי תוך שנתיים (אם כי כיום, אני קוצר מהמשרה סכום שהיה מחזיר לי את ההשקעה תוך חצי שנה).
אכן, רוב מקדמי האתרים הפרילנסרים, ובוודאי חברות לקידום אתרים גובים סכומים של מינימום 1000 ש"ח ועד 3000 ש"ח לחודש עם התחייבות לשנה. ואכן יש מי שישלם, כי הנושא הפך לתפוח אדמה לוהט וכל לקוח רוצה בנוסף לבניית אתר גם "להיות ראשון בגוגל".
התחום הזה פרוץ לחלוטין היום, אפילו יותר מאשר פיתוח (או "בניית" ) אתרים.
כתבתי על זה לא מזמן גם, הבאתי דברים שאמר על הנושא מאט קאטס, בתשובה לשאלה האם גוגל תמליץ על מקדמי אתרים.
ואני היחיד שמנסה להבין למה קוראים לקורסים האלו "קידום אתרים" ולא "קורסים על HTML וקצת קידום למעלה"? אני בספק אם בפועל משתמשים אפילו ב20% ממה שלומדים בקורסים האלו מעבר לידע הבסיסי בHTML.
הצורך בלימוד קידום seo מובן החלום לעבוד עם פיג'מה מהבית והכסף ישירות לחשבון באלפים .כולם רוצים להרויח ולהתפרנס
לצערי הרב הרבה מין המקדמים הידע שלהם מסתכם בהבט הטכני של הקידום בלבד-כותרות מאמרים h קישורים
החברה האלה נטולי הבנה עיסקית מינימלית ולדעתי מקדם ראוי הוא מקדם שיש לו ניסיון עיקי והבנה עיסקית מינימלית
כאלה שלא משקיעם בתחום הזה נעלמים מהר מהשטח בעלי העסקים לא פרירים
יוסף http://www.yp10.co.il
הסקר הזה מעיד על ניצול מקדמי אתרים ללא כל צל של ספק. העובדה שאין מבחינים בין מחליפי קישורים, מקדמי אתרים, בכירים ויועצים מומחים אומר הכל.
יש הבדל, גם כשכיר, אם אתה פועל פשוט המקדם אתר פרקטים בנתניה (עם כל הכבוד לפרקטים בנתניה!) לעומת יועץ מקצועי ומנוסה המלווה קידום של אתרים מהגדולים במדינה.
אם אתה טוב ואוהב את המקצוע – צא לדרך של עצמאי. בתחילה אולי יהיה מעט קשה אולם אם אתה באמת טוב השמיים הם הגבול מבחינת פוטנציאל ותקרת שכר.
הבעיה היא אותם מחליפי קישורים שדורשים עלויות שהן הרבה מעבר לתקרה המצופה.
בעצם הבעיה היא לא רק בהם, אלא גם בלקוחות התמימים שמוכנים לשלם את המחירים החודשיים ההזוייים שהם מתבקשים לשלם.
כמו שנאמר השוק רבוי בפרילנסרים אבל היום הלקוח יודע לזהות מהיא
חברת קידום אתרים מקצועית. בקשר לסכר של שכירים לפי דעתי על הפנים
קידום אתרים בגוגל
יסלחו לי רבים, אבל תחום קידום האתרים הפך להיות או שתמיד היה, תחום המכיל רמה מאוד נמוכה של אנשים, תרבות של מוסכניקים וכדומה.. ויצא לי לעבוד ולהכיר הרבה חברות "גדולות" בישראל. רובם לא יודעים מה הם עושים. יש יוצאי מן הכלל וטובים אבל הרוב הפך להיות מסחרה של אנשים שרוצים להכנס לעוגה של האינטרנט.
ללא כל קשר, בקורסים שונים בנושאי אינטרנט משתתפים אנשים רבים שאפילו אין להם ידע כלשהו בהפעלת מחר וייישומים סטנדרטים, היום כולם רוצים להיות חלק מהעידן החדש… בפועל, אם ייבדקו את זה, אני בטוח ש85 אחוז אם לא יותר לא עוסקים בכלל בתחום אשר למדו, הקורסים רובם מספקים תיאורה, ותיאוריה לא מספיקה בשביל לדעת לעבוד.
גיל, ביטאת הרבה מהמחשבות שניסיתי להעביר בפוסט
לייק לתגובה של גיל רבי
קראתי את המאמר והסכמתי עם חלק מהדברים. האוכלוסייה שמגיע לקורסי קידום האתרים היא מגוונת בדיוק כמו שחלקת אותה. מצד שני לא הזכרת מגזר נוסף והוא המגזר העסקי. חברות וארגונים מבינות את הכוח של רשת האינטרנט ככלי שיווקי ומשקיעות בהכשרת עובדים והקמת מחלקות SEO בתוך אותם ארגונים. אני לא יודע לגבי תרבות של מוסכניקים. כול אחד ותרבותו הוא ושום מקצוע לא יותר איכותי ממקצוע אחר. אני גם די בטוח שלהיות מכונאי דורש הרבה יותר ידע מלהיות מתרגם תבניות וגם מקדם אתרים. לגבי אוכלוסיה שלא יודע ת מה היא עושה. כן לא חסרים טרולים בכול תחום. אנשים שמחפשים הסבה מקצועית בכול מיני קורסים אבל אין להם טיפה יצר סקרנות ויכולת למידה עצמית לא יצליחו להשתלב בתחום כול כך דינאמי. איך יודעים שאתה עובד מול ספק שירות כזה ? התשובה פשוטה מאוד. המחיר! אם הוא דורש מחיר זול – זאת אומרת שהוא לא מעריך את העבודה שלו כמו שצריך או שאין לו באמת מה למכור. זה נכון לגבי כול תחום. בבניית אתרים זה עוד יותר זנותי. שם כול פנסיונר הופך למשווק של תוכניות לייב סיטי וקורא לעצמו בונה אתרים ויש דברים יותר גרועים בהרבה
לדעתי יש מקום להתמחות בקידום אתרים בהקשר של כלי הפיתוח. כלומר, אין להשיג את מה שרוצים בסוגים שונים של אתרים. למשל, במערכות ניהול תוכן כמו וורדפרס או דרופל ישנם רכיבים ספציפיים שעוזרים להשיג כותרות עמוד (ידניות עם fallback לאוטומטיות), נתיבים נרדפים קריאים (שוב, ידניים עם fallback לאוטומטיים), ואם נתיבים נרדפים אז צריך רכיב שידאג לזה שלא יהיה נתיבים כפולים לאותו התוכן (מה שנקרא "תוכן כפול"), איך לבצע הטמנה נכונה (caching) על-מנת לזרז את קצב עליית הדף (שזה גם חשוב למנועי החיפוש), איך לבנות את הניווט באתר, ועוד ועוד.
רוצה לומר, יש מקום לספסיפיקציה בהתמחות של אנשי SEO טכניים. ומכיוון שהשוק גדול, אחד יכול להתמחות באתרי דוטנט, האחר בדרופל, והשלישי בפלון.
אמיר סימן טוב
פרקטיקול – לומדים קוד פתוח
בקשר לכמה מרווחים אנשי seo זה תלוי ברמת מומחה וניסיון של שנים התמחור שונה, לגבי קורסים אני אישית לא מאמין בהם אני מאמין בלימוד עצמי בתחום ה – eso
בתקופה האחרונה התחום הופך להיות פחות משתלם. אנשים חושבים שאתה מוכר שטח פרסום בינטרנט ולא מבינים את העניין שמאחורי הקידום. אני מאמין שבקרוב מאוד התחום יתפוצץ מיותר מדי מקדמים (שרובם לא יודעים בכלל מה הם עושים)
אין מה לבוא בטענות לאלו שמארגנים את הקורסים- יש ביקוש אז הם נותנים לו היצע. למה לא?
השכר הזה הוא די מדויק, מי שמרגיש שהוא שווה יותר נהיה עצמאי פשוט. בגדול, תוך חמש שנים זה הולך להיראות אחרת לדעתי..
אני לא מאמין בקורסים הללו,
סתם קורסים שלא באמת מלמדים אף אחד כלום (הכל אפשר ללמוד בכמה ימים מרוכזים בקריאה באינטרנט), כך או כך, לעולם לא יספרו את הסודות האמיתיים (לכל חברה, גם לנו, יש סודות, ואין סיבה שנגלה אותם)
ודבר אחרון – גם מי שבכל זאת החליט להתחיל ללמוד קידום אתרים, לא יכול לקדם בעצמו בלי משאבים ברשת…זה פשוט לא יעבוד…
אני לא חושב שמי שהולך ללמוד קורס בשביל לקדם את האתר שלו מבזבז זמן.
לפעמים משתלם לשלם 10 אלף וללמוד לקדם אתרים ולחסוך את הכסף לקידום האתר שלך + רכישת ידע לקידום אתרים עתידיים.
בלי קשר אני חושב שאין צורך לעשות קורס כי אפשר ללמוד הכל באינטרנט בחינם, כמו למשל הבלוג של פאבל. למדתי המון מהבלוג הזה.
הרבה התלבטתי אם לקחת קורס.
בסוף לקחתי קורס ב- SEO College – מאוד נהנתי מהלימודים, התחלתי לעבוד בתחום כשכירה כבר באמצע הקורס.
בטוחה, שלקחת קורס זה חובה לכל מי רוצה להכנס לתחום.
ללא בסיס תאורתי טוב אין מה לעשות בתחום.
אני גם התלבטתי בנושא הקורס ובסוף אחרי כל מה שקראתי באתרים שונים וגם פה על SEO החלטתי לקחת קורס בתשלום.
אני חושבת שבלי מידע מסודר ובסיסי קשה להתחיל בתחום מאפס (אני מתחום ביו-רפואה).
נשארה לי רק שאלה אחת לפתור איפה לעשות את הקורס במכללת נס או בג'ון ברייס. מה תמליצו לי על זה?
אחלה מאמר, מאוד אהבתי!! תודה.
חחחחחחח מצחיק שכל מי שנגד או כועס על אלו שלא יודעים איך נכון לעשות SEO מפרסמים את אתרם הפרטי!
כמובן בישביל לזכות בלינק שיוביל לאתר שלהם וככה בעצמם גוגל יקדם אותם…
קידום אתרים זהו תחום מעניין מאוד אך גם דינמי ותחרותי ביותר.
חייבים להישאר מעודכנים כל הזמן, כל יום יש שינוי שמשנה את המשחק עבור מקדמי האתרים. מי שרוצה ללמוד את התחום חייב להבין שאלו לימודים שלא נגמרים אף פעם.
אני יכול להעיד שבלי קשר לסקרים ובלי קשר למוסד הלימוד בסופו של דבר מה שבאמת קובע שכר זה יכולת הדיבור של המועמד.
ראיתי בשנים שלי כמקדם אתרים לא מעט אנשי SEO עם אותו מוניטין ובאותו תפקיד שמרווחים סכומים אחרים לגמרי אחד מהשני.
צריך לדעת לדבר, למכור את עצמך אפילו אם אתה שכיר. בעלי עסקים מעריכים כאלו שיודעים לנהל משא ומתן ולדבר קצת מעבר למקובל (כמובן שבגבול הטעם הטוב)
היי חברים בתור מנכ"ל החברה נתקלתי בכמה מועמדים שדרשו יותר מעשרת אלפיים שקלים למשכורת התחלתית אנחנו אישית לא משלמים לפי ניסיון אנחנו משלמים לפי יכולת.
כמובן שאי אפשר למדוד יכולת במיוחד בתחום שלנו אז מצעים משכורת בסיסית בהתחלה ואם רואים יכולת גבוהה פוטנציאל מקפצים תמשכורת בכפול אם צריך זאת דעתי לפחות.
לפי הניסיון שלי מה שקובי זה יכול הדיבור של המועמד, כמובן שנלקחת גם בחשבון היכולת המקצועית שלו…
לדעתי, חברות שבאמת רוצות מומחה קידום אתרים שיש לו ניסיון של שנים, שיודע לעשות עבודה טובה מבלי להתחיל ללמד אותו מהתחלה על מחקר מילות מפתח, מתחרים וכו' צריכות לפרגן לעובד במשכורת טובה.
תחשבו על זה שמקדם עם ניסיון של 3-4 שנים בתחום יכול לעשות עבודה הרבה יותר יעילה וטובה מאשר מקדם שרק נכנס לתחום ועושה הרבה ניסויים על הלקוחות הקיימים.
בתור חברה שמעבירה קורסים לבניית אתרים ולקידום אתרים אני גם מסכים עם עגם עובד טוב צריך להיות מתוגמל!